A nagyváradi Szent László-szobor ügye: üdvözlendő az RMDSZ csatlakozása!

A nagyváradi Szent László-szobor ügye: üdvözlendő az RMDSZ csatlakozása!

Folytatódnak a figyelemfelkeltő akciók

Mint ismert a Néppárt, valamint civil és egyházi szervezetek petícióban kérték Nagyvárad önkormányzatától városalapító királyunk, Szent László, lovasszobrának a város főterén történő felállítását. Kérésünk nyomatékosítására élőláncos figyelemfelhívó megmozdulást is szerveztünk, melyre a rendkívül rossz időjárás ellenére megközelítőleg akkora számban jöttek el a szoborállításért tenni akaró nagyváradi polgárok, mint az önkormányzat által felállított, Ferdinánd román királyt ábrázoló alkotás hivatalos avatására a románság soraiból.Az eseményen megjelenteket végül kegyeikbe fogadták az égiek, hiszen miközben a város majd teljes területén tombolt az ítéletidő és a jégverés, az élőláncot alkotókat megkímélte, és végül a nap sugarai is beragyogták néhány percre a jó ügy érdekében elszántságot mutatókat.

Örömmel vettük tudomásul, hogy az eseményen megjelentek az RMDSZ városi szervezetének tisztségviselői is, mint ahogy azt is meglepve, de mindenképpen örömmel olvastuk, hogy az RMDSZ az önkormányzathoz intézett saját beadványában a Néppárt kérését támogatva állt ki Szent László lovasszobrának főtéri kihelyezése mellett. Döntésével az RMDSZ a nagyváradi magyarok egyértelmű akarata mellé állt.

Kezdeményezésünk csak akkor vihető sikerre, ha következetesen végigvisszük a szobor felállítását célzó küzdelmünket.

Ennek jegyében újabb figyelemfelhívó eseményt szervezünk, ahol közös imával fogjuk kérni Szent László lovasszobrának a Szent László térre történő kihelyezését. Az Imalánc Szent László lovasszobráért elnevezésű megmozdulásra június 25-én (kedden) délután 17.30-tól kerül sor, a Szent László téren, történelmi egyházaink képviselőinek jelenlétében.

Szeretettel várunk minden nagyváradi magyart, akinek fontosak közösségi céljaink, akik magukénak érzik Szent László szellemiségét!

Az Erdélyi Magyar Néppárt nagyváradi szervezete

(fotó: kronika.ro)

Facebook