Az abszurd határán: bankettet az előkészítő osztályosoknak!

Az abszurd határán: bankettet az előkészítő osztályosoknak!

Az iskolai ünnepségek régi hagyománya, amelyet a diákok az osztálytermekben, iskolaudvarokon tartottak dalokkal, versekkel, a legtöbb tanintézetben már idejét múlta. A nagyváradi Iosif Vulcan Főgimnáziumban az előkészítő osztály évzárójára a tanító és szülők tekintélyes ünnepséget szerveztek (volna) a Félix-fürdő éttermében, étellel, itallal, sőt egy népzenei zenekarral is megspékelve a „ballagást”.

Az év végi ünnepségek, amelyeket az általános iskolai tanulók számára szerveznek, sok helyütt még mindig hagyományosan zajlanak, esetenként a művelődési házakban bonyolítják az effajta eseményeket. Ezzel a megoldással eddig a legtöbb váradi iskolában mind a szülők, mind a diákok, tanárok elégedettek voltak.

A Iosif Vulcan Főgimnázium előkészítőseinek szülői bizottsága azonban túl kevésnek találta ezt a szerény ünnepséget. Az előkészítő osztályosoknak felejthetetlen bankettet terveztek, hogy “emlékezetes” legyen a kicsik számára az esemény. Viszont az egyik szülő, akinek ikrei voltak s a költségek megduplázódtak, nem akart kötélnek állni, így a WhatsApp-on szervezkedő szülői bizottság „nyomatékosan” elmarasztalta a “fukarkodó” anyukát, apukát, aminek az lett a vége, hogy a “fösvény” szülők feljelentették az esetet az igazgatóságon.

Simona Martin igazgató (a bélyegképen) határozottan megtiltotta az abszurd felhajtást, melyen szülők, nagyszülők és egyéb családtagok is részt kívántak venni.

Mindennek van határa! – nyilatkozta az ebihoreanul hírportálnak Simona Martin intézményvezető.

(Fotók: ebihoreanul)

Facebook