Az álsebész-lavina újabb álorvosokat fed fel

Az álsebész-lavina újabb álorvosokat fed fel

Az olasz álorvos esete a román kórházakkal annyira kínosan érinti a romániai intézmények hitelét, hogy az ember azt hihetné, ennél nagyobb szamárfüleket már nem lehet rajzolni a bürokrata trehányságnak és nemtörődömségnek – írja többek között a Főtér is.

A pár napja lefülelt nyolc osztályos Matteo Politi, a parkolóőrből Matthew Mode világhírű plasztikai sebésszé avanzsált csaló romániai praktizálási engedélyének kiváltását egy román álügyvéd intézte. Ez már a tragikomédia netovábbja, ami a román egészségüggyel megtörténhetett. Az a személy, aki az olasz csaló megbízottjaként az orvosi engedély kibocsátását kérelmezte a Bukaresti Közegészségügyi Igazgatóságnál, nem szerepel a romániai ügyvédek névsorában. Tehát egyre kínosabb helyzetbe kerül az egészségügyi szaktárca, annál is inkább, mivel a legújabb lefülelt román “orvos” kőművesként dolgozott a praxisa előtt – derítette ki a Digi24.

Az azóta harminc napos előzetesben csücsülő Politi azt mondta, megbízott egy román ügyvédet, aki jelentős összeg fejében kijárta neki, hogy orvosként dolgozhasson.

Azóta már kiderült nem egy illegálisan kibocsátott orvosi diplomát és pecsétet vontak vissza a román orvosi praxisból – közölte a Bukaresti Közegészségügyi Igazgatóság. Az egészségügyi tárca arról biztosít, hogy a nyomozószervek és az ügyészség azon van, hogy felgöngyölítse a hamis okmánygyárakat. Félő, hogy egy egész bűnszövetkezeti hálózattal van  a hatóságnak dolga, és ami most látszik az ügyből, az csak a jéghegy csúcsa.

S. É.

Facebook