Csak az a magyarellenes aszfalt ne volna!

Csak az a magyarellenes aszfalt ne volna!

Köztudomású, hogy Nagyvárad jelenlegi polgármestere, Ilie Bolojan nagyon magyarellenes. Olyannyira, hogy magyart eszik reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára, vacsorára pedig csak azért nem, hogy meg ne feküdje a gyomrát a sok magyar. Most ismét kitalált valamit, hogy a magyarokat bosszantsa.

Mint azt a varadinum.ma közismert szerzője, Bihari Árpád (aki minden bizonnyal valós személy, hiszen fel sem merülhet az, hogy az említett végtelenül független, abszolút hiteles és egyáltalán nem párthoz közel álló portálon álnéven közölnék írásaikat a szerzők) megírta, a gonosz Bolojan azért nem aszfaltoztatja újra a Kanonok-sor előtti parkolókat, hogy az ide nagy számban érkező magyarországi turisták egyenesen pocsolyába, sőt tóba lépjenek le a buszról. Ez egy körmönfont támadás a magyar turisták és a magyar egyházak ellen is egyúttal, hiszen ha nincs aszfaltos parkoló, nem jön magyar turista magyar templomot, meg magyar épületeket nézni Nagyváradra.

Most viszont a hihetetlenül ravasz Bolojan továbbfejlesztette a dolgot, és taktikát váltott. Nem csupán felújíttatott egy rakás magyarok által épített ingatlant, hanem egy merészet álmodott ééés (dobpergés) FELÚJÍTTATTA azokat a bizonyos parkolókat!!

Az egyedül üdvözítő, érdekvédő, kiálló, megvédő és képviselő párt szakértői Bihari Árpád íróasztalára hajolva napokig azon tanakodnak, hogy mi lehet a célja ezzel a polgármesternek? Milyen módon akar ezzel a magyarokon ütni? Mivel erre még az ő végtelen szakértelmük sem volt képes rájönni, abban egyeztek meg, hogy gyorsan keresnek a környéken egy használt aszfaltdarabot, amit román nemzeti színű szalagos koszorúval megkoszorúz K. Melinda örökös tiszteletbeli koszorúvivő, majd kiadnak egy közleményt ezzel a címmel: „A szövetség tiszteletben tartja a többség érzékenységét és Petőfi-Schiller márkájú aszfaltot követel!”

Az Erdély-tv riportot készít Cseke Attilával, aki rámutat: A szövetség a klasszikus kereszténydemokrácia elveinek megfelelően csak latin kereszt alakúra aszfaltozott parkolókat fogad el Nagyváradon, minden más a liberálisok magyarellenességét bizonyítja. Szabó Ödön a megyei magyar napilap hasábjain reagál: „Bocsáss meg nekik Uram, mert nem tudják, mit aszfaltoznak, de Zatykó Gyulának és a Néppártnak ne bocsáss meg, mert ők nemzetárulók, Csomortányi például gyerekkorában is aszfaltos járdán járt.”

Mi pedig hátradőlhetünk: biztonságban a közösség, megvédtek minket a pocsolyától és az aszfalttól is.

K. Szalárdi István

Facebook