Csendes, rendes tanácsülés zajlott szerdán Érmihályfalván

Csendes, rendes tanácsülés zajlott szerdán Érmihályfalván

Figyelembe véve a törvényes rendelkezéseket a szemétgazdálkodás további megszervezéséről (leszámítva, hogy a lakosság az előző fórumok negatív tapasztalatai alapján nem vett részt az erről szóló október eleji „közvitán”), a szerdai rendes havi tanácsülésen, a testület elé került a határozattervezet, hogy ki lehessen írni a közbeszerzést. A szemétgazdálkodási osztály mérnöke, Ovidiu Indire, a város lehetőségeit figyelembe véve készítette el a tervezetet, amelyet a döntéshozók egyhangúlag megszavaztak.

Az egyébként hat napirendi pontból és az „egyebekből” álló októberi rendes tanácsülés a megszokottól eltérően csendesen és visszafogottan zajlott.

Megszavazták a féléves költségvetés végrehajtását, a város fenntartható mobilitási tervének frissítését, valamint ANL-és szociális lakások szerződéseinek meghosszabbítását-felbontását. Az „egyebeknél” téma volt közlekedési táblák és jelzőlámpák kihelyezése olyan utcákban, ahol a vizibilitás hiánya balesetveszélyt okozhat, egy leállósáv létesítése a Morgóbéli töltőállomásnál, valamint felvetődött az Erkel Ferenc utcai (a Kis utca sarka) vizibilitás megoldása is a járdán parkoló (Papaya vendéglő előtti) kocsik miatt, amelyek ellehetetlenítik mind a Kis utcából való biztonságos kihajtást-kijárást, mind a járdán való közlekedést.

S. É.

Facebook