Erdélyi kastély a Magyar Filmek Klubjában

Erdélyi kastély a Magyar Filmek Klubjában

Az Erdélyi kastély című, 1940-ben bemutatott magyar filmdrámával folytatódik februárban a Szent László Egyesület által szervezett Magyar Filmek Klubja Nagyváradon.

A film a házastársi hűség ürügyén az emberi helytállásról szól. A magyar gróf nem él zavartalanul feleségével erdélyi birtokukon. Nemcsak munkalehetőséget kell teremtenie a környékbelieknek, házassága is gyötrelmes. Az asszony azt hiszi, férje flörtöl a kastély egyik vendégével. Időközben az asszony régi szerelme is megérkezik és ostromolni kezdi őt. A birtok elvesztésének híre Bukarestbe szólítja a férjet, a féltékeny feleség válaszút elé kerül.

Hunyadi Sándor regényét Radványi Géza dolgozta át filmre. Kettőjüknek, no meg a zeneszerzőnek Fényes Szabolcsnak köszönhető, hogy az erdélyi motívumokban gazdag film túllép az egyszerű szerelmi történet és izgalmas politikai pamflet keretein.

Ha nem látta még a filmet, és felcsigáztuk érdeklődését, vagy ha már látta, de újranézné, illetve szeret közösségben mozizni, filmekről beszélgetni, tartson velünk!

A szervezők  szeretettel várják a régi filmek szerelmeseit február 19-én, szerdán 16:30 órától a megszokott helyszínen, a Kálvin János utca 1. szám alatt.

Az esemény támogatója a Bethlen Gábor Alap. A belépés ingyenes.

A Szent László Egyesület sajtóirodája

Facebook