Európai forrásokból épül meg Belényes és Élesd elkerülő útja

Európai forrásokból épül meg Belényes és Élesd elkerülő útja

Ludovic Orban ezt Bihar megyei látogatásán jelentette be, ahol több infrastrukturális kérdésről is szót ejtett. A miniszterelnök megígérte a Nagyvárad-Arad gyorsforgalmi út tervének „felmelegítését” is, megemlítve, hogy nem kell sokat változtatni a létező terven, már csupán pénzt kell találni a kivitelezésre. Szóba került a Nagyváradot az autópályával összekötő út is, erről a miniszterelnök annyit mondott, hogy a kivitelező kiléte legkésőbb augusztusban kiderül.

Önkormányzatok kezébe adják a terveket

Orban bejelentette: a a megfelelő összeget már elkülönítették, a munkálatok meggyorsítása érdekében pedig a két érintett önkormányzat (Belényes és Élesd) veszi át a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaságtól a körgyűrűk terveit, melyeket a  Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretén belül valósítanak meg, a Közlekedési Minisztérium társfinanszírozásával. A miniszterelnök elmondta, hogy egy csütörtökön elfogadott kormányrendelettel az összes már létező hasonló tervet átadják az érintett önkormányzatoknak.

Évtizedes kampányígéretek – Szalonta, Mihályfalva, Margitta

Míg a jelek szerint a két román többségűvé vált kisváros fellélegezhet a hatalmas forgalom nyomása alól felszabadulva, addig a megye még magyar többségű, vagy jelentős magyar lakosságú kisvárosai a jelek szerint ismét kimaradnak a fejlődésből, és kénytelenek továbbra is beérni a négyévente megismétlődő RMDSZ-es kampányígéretekkel. Legutóbb néhány napja ígérte meg (sokadjára) a Bihari Naplónak interjút adó Pásztor Sándor, hogy majd most hamarosan készülnek a megvalósíthatósági tanulmányok, és a tervek. Szalonta például 2008 óta várja az újra és újra beígért körgyűrűt, nemkülönben Mihályfalva és Margitta, de hiába volt több ciklusban is kormányon az RMDSZ nem tudtak, vagy nem akartak kilobbizni semmit az említett településeknek. Az egyedüli magyar kisváros, ahol valamiféle mozgás zajlik az elkerülő út építésénél az Székelyhíd, de aki járt mostanában arra, szembesülhetett azzal, hogy a csigatempó túl megtisztelő kifejezés a munkálatok ütemére. Az utat egyébként 2015-ben kellett volna átadni…

K. Szalárdi István

(Címoldali fotó: Belényes – A Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség)

Facebook