Főtéri óévbúcsúztató, zene, Móka, pezsgőbontás

Főtéri óévbúcsúztató, zene, Móka, pezsgőbontás

Érmihályfalván az óév búcsúztatása már a délutáni órákban elkezdődött. A Széchenyi téren ünnepi volt a hangulat, hisz alig esteledett, a fémhordókban kigyulladtak a „tábortüzek”, a ködös szürkületben pedig forralt bor illata terjengett. Később a téren magasodó karácsonyfa körül ünnepi dallamok nyitottak utat az újesztendőnek.

A Bethlen Gábor utca sarkán tűzszerészek dolgoztak az esti fénykavalkádon. A legtöbb szórakozóhely “elkelt” erre az alkalomra, ezekből már kora este kiszűrődött a vidám muzsikához társuló jókedv.

A korábbi évekhez hasonlóan, most is a művelődési ház volt a kisváros szilveszteri „artériája” ugyanis itt százon felüli törzsközönség ünnepelt együtt a helybéli Móka színjátszó csoporttal, akik idén is a megszokott rekeszizmokat próbáló jelenetekkel és dallamokkal szórakoztatták a közönséget.

Az Ellátták a bajunkat című revü és kabaréműsor idén a klasszikus komédiától a paródiáig, minden műfajt felölelt. Az éjféli koccintás után kora reggelig szóltak a hétpróbás slágerek, csárdások, amíg csak futotta az energiából és a szuszból.

Éjfélkor tűzijáték tette tüneményessé aláhulló tűzvirág-özönnel az eget.

A feldíszített fenyő mellett már nagyobb hangerővel szólt a zene, körülötte fiatalok, idősebbek durrogtatták a pezsgősüvegek dugóit, a tilalom ellenére petárdák is pukkantak és tetőfokára hágott az euforikus hangulat.

Január első napján  a déli órákban megkoszorúzták Petőfi Sándor főtéri emléktábláját, a költő születésének 197. évfordulója alkalmából.

További fotók itt!

S. É.

Facebook