Helyi rendelkezések és szabályok Érmihályfalván a sürgősségi állapot idejére

Helyi rendelkezések és szabályok Érmihályfalván a sürgősségi állapot idejére

Mint arról már a héten beszámoltunk, március 19-én, csütörtökön gyűlést tartott az érmihályfalvi katasztrófavédelmi bizottság helyi alakulata, amelynek elnöke Nyakó József polgármester.

A bizottság az alábbi döntéseket hozta a COVID-19 koronavírus terjedésének meggátolása céljából :

  1. 2020. március 20-tól kezdődően a sürgősségi állapot ideje alatt bezár Érmihályfalva piaca, a mezőgazdasági és élelmiszeri cikkek forgalmazásának kivételével.
  2. A 2020. március 17-i 1-es számú katonai rendelet alkalmazását illetően a személyi gyülekezésre, illetve a javak nemzetközi szállítására vonatkozóan az alábbiak érvényesek:
  • Érmihályfalva területén felfüggesztenek minden közélelmezési egység, hotel, kávézó és egyéb vendéglátóipari egység  külső és belső terekre vonatkozó tevékenységét
  • Ugyanakkor engedélyezett a vendéglátásra vonatkozó tevékenység amennyiben a fogyasztók nem a vendéglátóipari egység területén fogyasszák el a megrendelt ételeket
  • Felfüggesztünk minden zárt helyeken végzett  kulturális, tudományos, vallási, sport, szórakoztató, szerencsejáték, fitnesz tevékenységet
  • Tilos bármilyen szabadtéri rendezvény megtartása, ahol 100 személy fölötti résztvevőre számolnak a szervezők
  • A 100 résztvevő alatti szabadtéri rendezvények esetében a szervezők kötelesek biztosítani a lehetőséget, hogy a résztvevők legalább egy méter távolságra helyezkedjenek el egymástól
  • Az otthoni vesztegzárban, elkülönített karanténban levő, valamint az egészségügyi egységekben beutalt személyeknek, a COVID-19 koronavírus terjedésének meggátolása céljából a sürgősségi állapot egész ideje alatt tilos elhagyniuk a kijelölt helyszínt!
  1. A fent felsorolt rendelkezések megszegése a 1/1999 sürgősségi kormányrendelet 27-ik cikkelye értelmében fegyelmi, bírságolási, büntetőjogi szankciókat von maga után.

Mivel a román törvények nem teszik lehetővé azoknak a portáknak a megjelölését, ahol házi elkülönítések vannak (adat-és személyiségi jogok védelme), az orvosi asszisztencia (ha nem a családorvost és a hozzá tartozó egészségügyi dolgozót hívják), az állatorvosi asszisztencia és minden szolgáltatás esetében (legyen az háztartási gépek, víz-, gázszerelés, stb.) a hívott félnek érdeklődnie kell a polgármesteri hivatalnál a 0259/355 216-os telefonszámon, hogy a szolgáltatást igénylő nincs-e vesztegzár alatt – toldotta meg kérdésünkre a közzé tett rendelkezést Nyakó József polgármester.

S. É.

Facebook