Helyzetjelentés Érmihályfalváról: indulnak a cipőgyárak

Helyzetjelentés Érmihályfalváról: indulnak a cipőgyárak

A hétvégén, a várost feljárva, hangosbemondón már megköszöntem városunk lakóinak a felelősségteljes hozzáállást és a megértést, amivel kezelik a Rendkívüli Állapot előírásait. Kiegészítve azzal a megnyugtató hírrel, hogy a mai nap sincs egyetlen koronavírusos eset sem városunkban – közli Nyakó József polgármester a város honlapján.

Jó hír továbbá az is, hogy tegnaptól (keddtől – szerk. megj.) dolgozik az ARA cipőgyár, és hétfőtől már a Lloyd és Legero cégek is elkezdik a termelést. A megkezdett munkálataink is tovább folytatódnak és remélem, hogy nem lesz pénzügyi akadály azok befejezéséhez. Az Uniós forrásokból finanszírozott projektjeink is „sínen vannak”, követik azokat a lépéseket, amiket az eljárás előír.

A hétvégén, a vízhálózatunkban mutatkozó nyomáscsökkenést, amit a magasabb szinteken lakók érzékeltek, műszaki hiba okozta. Két kutunk szivattyúja is, két egymást követő napon, felmondta a szolgálatot. A szolgáltató hibaelhárító csapata operatívan cserélte ki mindkét szivattyút, a víznyomás teljesen helyre állt. A vízfogyasztás tekintetében már jelentkezik az a többlet, amit locsolásra használnak a kertészkedők. Tessék csínján bánni az ivóvízzel, mert az ellocsolt mennyiségre is rászámolják az elszállítási és tisztítási költséget is!

Sajnálattal látom, hogy tovább gyarapodnak a város körüli szemétdombok, pedig ezek fertőző gócokat is jelentenek a lakosság számára. Érthetetlen, miért nem szállíttatjuk el portánkról, hiszen mindenkire ki van vetve a „szemétdíj”, amit úgyis fizetni kell. Szólítsuk meg bátran azokat, akik szemetet szállítanak, ehhez csak az egyetlen szolgáltató, az AVE Bihor járműveinek van joga. Mindenki más súlyos büntetésre számíthat, ha rajtakapjuk!

Örüljünk együtt mindannak a szépnek, amit ez a tavasz hozott számunkra, és akkor könnyebben viseljük el a még ránk váró bezártságot és korlátozásokat, amit a járvány elkerülése miatt át kell élnünk – üzeni az elöljáró a lakosságnak.

Facebook