Június 2-tól lehet iratkozni a “falistára”

Június 2-tól lehet iratkozni a “falistára”

Amint arról korábban is tájékoztattuk önöket, 2019. őszén folytatódott a tűzifát igénylők kiszolgálása. Érmihályfalva városa 410 hektár erdőterület tulajdonosa. A teljes terület a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság gondozásában van, a gazdálkodást a székelyhídi erdészeti kirendeltség végzi, utóbbiakra tartozik egy üzemterv szerinti kitermelés, ami az erdő érettségét és a szolgáltató termelési kapacitását veszi figyelembe.

A fa eladási árát 2015-től kezdődően a Helyi Tanács állapítja meg, illetve hagyja jóvá a kitermelhető mennyiséget a ROMSILVA főigazgatójának rendelkezése alapján.

A 2019-es előjegyzési listán szereplő mintegy az 500 személyből, 148 személy maradt, akit a tavaszi kitermeléskor nem tudtunk kiszolgálni, velük folytatódik a lista 2020 őszen.

A feliratkozást a listára 2020, június 2-tól folytatjuk, 230 lej/köbméter és max. 5 köbméter/család, lakcímenként csak egy igénylés tehető le.

Akinek sürgős a tüzelő, annak lehetőség kínálkozik ritkításra feliratkozni június közepétől, a kitermelési ára 180 lej/köbméter.

Kérjük megértésüket, ugyanakkor ajánljuk mindenki figyelmébe, hogy mérlegelje a földgázzal történő fűtés lehetőségét, annak előnyeit, hiszen sokkal kényelmesebb és környezetkímélő, nem beszélve arról a tortúráról, amivel a fa beszerzése jár.

A feliratkozottak listáját a félreértések elkerülése véget nyilvánossá tesszük a város web oldalán – tájékoztatnak az önkormányzat híroldalán.

Facebook