Könyvbemutató és előadás a székely hadosztályról

Könyvbemutató és előadás a székely hadosztályról

Csütörtök este a Magyar Polgári Egyesület szervezésében, a Polgári esték rendezvénysorozat keretében Cey-Bert Róbert Gyula A Székely Hadosztály, Erdélyért! A magyar szabadságért! című könyvét ismerhette meg a nagyváradi közönség. A mű egy trilógia második kötete, az első kötet az 1956-os forradalomról és szabadságharcról szól.

A Partiumi Keresztény Egyetem Bartók-termét megtöltő közönséget Nagy József Barna, a Magyar Polgári Egyesület elnöke köszöntötte. Rövid köszöntőjében arról szólt, hogy Cey-Bert Róbert könyveit olvasva az ember nem csak magyarságában erősödik meg, de emberségében is. A rövid köszöntő után a Székely Hadosztály indulójának meghallgatásával kezdődött az előadás. A könyvbemutató előtt Püski István, a kötet kiadója is szólt röviden az egybegyűltekhez.

Cey-Bert Róbert Gyula előadásában bemutatta a Székely Hadosztály megalakulását, fontosabb állomásait, csatáit. Előadásában kitért arra is, hogy ennek a katonai alakulatnak milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, nem kaptak felszerelést, hátba támadták őket a vörös alakulatok.

A bemutató végén a szerző elmondta, hogy fontos üzenete van a hadosztály kiállásának, harcainak, ez az üzenet pedig az, hogy hinni kell a hazában, Istenben és családban. Az Ő hazaszeretetük példaértékű, cselekedtek, amikor cselekedni kellett, sosem adták fel és kitartottak amellett, amiben hittek. Példájukat követve ne adjuk fel soha, a hazában, Istenben, családban való hitünket, mert eljön az az idő, amikor Isten segítségével győzni fogunk.

Az előadás kötetlen beszélgetéssel ért véget, majd a szerző dedikálta a helyszínen beszerezhető kötetét.

Facebook