Konzuli nap volt az érmihályfalvi EMNT-irodában

Konzuli nap volt az érmihályfalvi EMNT-irodában

November 12-én konzuli napot tartottak az érmihályfalvi EMNT-irodában. Az állampolgársági kérelmek leadásán kívül (20 kérelem / 34 fő) volt klasszikus anyakönyvezés (9 születés, 6 anyasági támogatás, 7 babakötvény, 2 apasági nyilatkozat, 3 külföldi letelepedés, 2 házasság, 2 válás, 5 halotti bizonyítvány). Az anyakönyvi dokumentumokból 60 darab érkezett, kéretik jelentkezni átvételre a helyi EMNT-irodában – tájékoztatott mindezekről Czeglédi Júlia irodavezető.

Ezen kívül 24 darab lakcímkártya is gazdára vár, illetve magyar igazolványok és pótlapok is, valamint 45 új anyakönyvi okmányok igénylésére is adtak le kérelmeket.

Szurovszky Katalin kolozsvári konzul személyesen ment ki Érkörtvélyesre, az Ölyüs családhoz átvenni az állampolgársági kérelmüket, ez alkalomból az érmihályfalvi négy Néppártos tanácsos támogatásként átadta a beteg kisfiú családjának egyhavi tanácsosi honoráriumát, akinek gyógyulásáért megyeszerte, sőt Magyarországon is pénzadományokat gyűjtenek. Egyúttal Szalacsra is kiutazott az idős Kuncser Borbálához, aki a konzulasszony előtt tette le az állampolgársági esküt.

Továbbra is kérik azokat a személyeket, akik a honosítási eljárásban állampolgárságot szereztek, jelezzék az időközben bekövetkezett változásokat: születéseket, házasságkötéseket, haláleseteket adatmódosítás, illetve anyakönyvi adatok frissítése céljából. Még mindig érvényes azokra, akik 2014 után tették le magyar állampolgársági esküt, hogy fáradjanak be az EMNT-irodába egy kérvény megfogalmazása erejéig, mivel az említett évtől kezdődően a magyar állam már nem bocsátja ki a megszokott módon (automatikusan) az anyakönyvi okmányokat. Akik szeretnék megkapni a magyar anyakönyvi irataikat, a kérvényezéshez hozzák be a honosítási okmányt, valamint a román személyi igazolványt is.

Bármilyen honosítási ügyintézéssel kapcsolatban szeretettel várnak mindenkit munkanapokon, hétfőtől péntekig. A kiérkezett anyakönyvekért szintén az EMNT-irodában lehet érdeklődni.

A következő konzuli nap már csak a jövő esztendőben lesz, melynek időpontjára visszatérünk.

S. É.

Facebook