Középső ujját mutogatva üzent Margitta polgármestere

Középső ujját mutogatva üzent Margitta polgármestere

Obszcén, választott vezetőhöz nem méltó gesztusra ragadtatta magát Margitta polgármestere. A Berettyó menti megyei jogú várost vezető Pocsaly Zoltán (RMDSZ) az idei szilveszteri mulatság hevében „feledkezett meg” magáról, és felmutatott középső ujjával üzent. De kiknek is?

A városvezető saját közösségi oldalára is kiposztolt fotó a hozzá főzött kommentár szerint az idei szilveszteri mulatságon készült. A fotót természetesen nem Pocsaly Zoltán tette fel saját oldalára, de valamilyen érthetetlen ok miatt még nem tüntette el onnan. Az inkriminált képet a Margitta Bihari nevet viselő Facebook profil működtetője osztotta meg, aki egyébként a 2003-ban megyei jogú várossá nyilvánított Margitta közéletének visszásságaival foglalkozik elsősorban.

Az, hogy az obszcén gesztust Pocsaly kinek szánta szinte mellékes is. A stílus maga az ember, szokták mondani, és ez most beigazolódni látszik. Egy megyei jogú város polgármestere, ha kicsit is tisztelné választóit, illetve a vezetése alatti település lakóit, semmiképp nem ragadtatná magát ilyen gesztusra, bármilyen inzultus éri, vagy bármilyen bánata van. A közéletben méltóságra, viselkedni tudó emberekre lenne szükség. Na persze olyanokra is, akik vezetése alatt az adott település fejlődik, a fiatalok helyben maradnak, a pezsgő gazdasági élet jól fizető munkahelyeket teremt, az oktatás színvonalas, a környezet élhető, az emberek boldogak és kiegyensúlyozottak, a magyarság megmarad, erkölcsben, nemzettudatban, anyagi erőben gyarapodik. Elnézve a pangó, a visszafejlődés jeleit mutató Margittát, Pocsaly a jelek szerint egyik téren sem domborít nagyon.

Polgármesterként már megmutatta, hogy a felsoroltak közül mit képes megvalósítani, most emberként is leszerepelt. Az a középső ujj nekünk, választóknak is szól, eddigi tevékenységének összegzéseként. Fityisz! Az jár neked margittai polgár, üzeni az elöljáró, aki alig öt hónap múlva ismét a margittaiak szavazatát kéri majd. Megkapja? A mondás azt tartja: amilyen a mosdó, olyan a törülköző.

K. Sz. I.

Facebook