Méhészek figyelmébe: szúnyogirtás lesz Érmihályfalván

Méhészek figyelmébe: szúnyogirtás lesz Érmihályfalván

A városháza honlapján már a napokban közzé tették, hogy rövid időn belül szúnyogirtást végeztet a hivatal egy erre szakosodott céggel, annak érdekében, hogy a sok esőzés következtében elszaporodott “vérszívókat” semlegesítsék. A lakossággal az alábbiakat kívánják közölni:

  • Július 13-án, egész napos szúnyogirtás veszi kezdetét a város közterületein. A cég szakemberei reggeltől, késő estig végzik az említett tevékenységet.
  • A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény (CIPETRIN T) a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes.
  • Felhívják a méhészek figyelmét, hogy a fenti időpontban zárják el a méheket!
  • A kezelés idejére és az azt követő két órában javasolt az ablakok, ajtók zárvatartása és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolása.
  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.

Rossz idő esetén július 14-én végzik el az említett műveletet, illetve a hatékonyság maximalizálása érdekében egy későbbi időpontban a cég szakemberei megismétlik azt.

A következő szúnyogirtás időpontjáról idejében tájékoztatják a lakosságot.

Facebook