Nem tudjuk mi van a határátkelőknél… meg egyáltalán

Nem tudjuk mi van a határátkelőknél… meg egyáltalán

Az elmúlt napokban nem egyszer próbáltunk hiteles tájékoztatást adni arról, mi történik a bihari határátkelőknél, van e forgalom, átmehetnek-e egyáltalán az ingázók, anélkül, hogy elkerüljék a 14 napos karantént, de sajnos, amit ma megírtunk, az másnap már nem állta meg a helyét. Nem egyszer a hírportált marasztaltál el, hogy félretájékoztatja az olvasót.

Ennek következményeként, amíg az illetékesek nem adnak ki végleges, érvényes rendelkezést a határátkelők működését illetően, nem tartunk érdemesnek közzétenni olyan információt, amelynek tudatában az ingázó megteszi a sokadik felesleges és költséges útját, annál is inkább, mert sokuk tartaléka és pszichikai tartása is kimerülőben van, így nem akarunk mi is ennek súlyosbításához hozzájárulni. Maga a járvány, a holnapi nap  bizonytalansága, a hazai kormány fejetlensége amúgy is elég nagy terhet ró a lakosságra, nem szeretnénk tetőzni mi is a ma igaz, holnap nem, vagy ami még rosszabb, ami reggel igaz, este már nem típusú hírekkel.

Tudatában vagyunk, hogy a kialakult helyzet súlyos terheket és felelősséget ró mind a román, mind a magyar illetékesekre (nemcsak a határok átjárhatóságát illetően), hisz emberéletek függnek döntéseiktől, de az ellentmondásos hírek (amit nem csak a média terjeszt), az érvényesnek majd érvénytelennek nyilvánított rendelkezések ugyanúgy megteszik a maguk hatását, mint maga az állapot, amelyből jelenleg kétségbeesetten igyekszik kievickéli az emberiség. Ne tetőzzük a szerencsétlen körülményeket az állampolgárok tűrőlépességének tesztelésével, mert még azt találjuk hinni, hogy valóban az inkompetencia a legnagyobb gond a fennálló helyzetben.

Sütő Éva

Facebook