Nyomomban kék farkasok – könyvbemutató Nagyváradon

Nyomomban kék farkasok – könyvbemutató Nagyváradon

Csáky Zoltán újságíró, tévés szerkesztő Nyomomban kék farkasok (interjúk, dokumentumfilmek, portrék) című kötetének bemutatójára kerül sor október 11-én, pénteken 18 órától Nagyváradon, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács székházában, a Kálvin János utca 1. szám alatt.

Csáky Zoltán neve sokaknak ismerős lehet, akik az 1969-ben létrejött bukaresti magyar tévé adását vagy a Duna Televízió műsorait figyelték. Az erdélyi származású Csáky Zoltán mögött 43 évnyi tévés-rádiós újságíró pálya áll, fontos szerepe volt a közelmúlt történelmi-mentalitástörténeti eseményeinek föltárásában. „Hasznosat cselekedni, nyomot hagyni ez az egyik legfőbb emberi vágy” – vallja a kötetben is Csáky Zoltán.

A Duna Televízió örökös tagjának legújabb kötete a szerző négy és fél évtizednyi munkásságának legjavát: portrék, dokumentumfilmek szövegeit tartalmazza, valamint szemelvényeket a román titkosszolgálat ösztönzésére ráállított besúgók, ügynökök informátorok jelentéseiből. A könyv címe is éppen erre utal, hiszen a Securitate embereit nevezték kék farkasoknak kolozsvári diákkörökben az 1970-es években.

A Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács minden érdeklődőt szeretettel vár a Polgári esték és a Temesvár 30 programsorozat részként megrendezésre kerülő könyvbemutatóra, ahol a kötet szerzője dedikálja a kiadványt.

A rendezvényen Csáky Zoltán két rövidfilmjét is levetítik.

(Címoldalon: Csáky Zoltán – szekelyhon.ro)

Facebook