Önkéntes munkával segítenek az EMSZ tagjai az időseknek és rászorulóknak Szentegyházán

Önkéntes munkával segítenek az EMSZ tagjai az időseknek és rászorulóknak Szentegyházán

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapotra való tekintettel az Erdélyi Magyar Szövetséghez (EMSZ-hez) tartozó Hargita megyei szentegyházi önkormányzati képviselők és közösségünkért tenni akarók – önkéntes alapon – felajánlották segítségüket az időseknek, krónikus betegeknek és a betegség jelentette veszélynek leginkább kiszolgáltatott rászorulóknak.

„Tekintettel arra, hogy a járvány terjedésének leghatékonyabb módja a személyes kapcsolatfelvételek kerülése, úgy döntöttünk, hogy mindazon szentegyházi idősek és rászorulók számára, akik megkeresnek minket, segítünk a bevásárlásban, a gyógyszerek beszerzésében és a további ügyintézésben. Bízunk benne, ha minél kevesebb személy (és főként a különösen veszélyeztetett idősek) kényszerül elhagyni otthonát, a járvány gyorsabban és hatékonyabban lesz megfékezhető! Arra kérjük a szentegyháziakat, hogy forduljanak bizalommal körzetük EMSZ-es önkormányzati képviselőjéhez, és maradéktalanul tartsák be a hatóságok által előírt óvintézkedéseket!” – áll az Erdélyi Magyar Szövetség szentegyházai szervezetének felhívásában.

Az Erdélyi Magyar Szövetség egyébként a koronavírus járvány fejleményeiről, az azzal kapcsolatos tudnivalókról tájékoztató oldalt is működtet, amely ezen a címen www.facebook.com/KoronavirusErdely érhető el.

(Bár nem partiumi, illetve érmelléki településről származó hír, példaértékű lehet a mi régiónk számára is – szerk. megj.)

 

Facebook