Hangosítás és UNIREA – Önkormányzati híreink

A 2012. október 31-én tartott tanácsülésen az EMNP nem fogadta el a költségvetés módosítást, mert úgy gondolta, hogy fontossági sorrendben nem egy hangosító berendezés vásárlása áll az első helyen, ami mellesleg 37000 lej (370 millió). Még az is elképzelhető, hogy törvénybe ütközik ez a vétel, ugyanis Érmihályfalva polgármestere testvérének a vejétől vásárolná meg a tanács. Emellett a víz arzéntartalmát csökkenteni hivatott berendezés beszerzése még mindig nem tisztázott. A hangfalak vásárlását az RMDSZ tanácsosai tizenhárom szavazattal és részünkről négy ellenszavazattal megszavazták.
Beadványt nyújtottak be az EMNP érmihályfalvi szervezetének tanácsosai, miután elemezték az UNIREA Sport Klub pénzügyi helyzetét és egyes magánemberek adóhátralékát. Az elemzés során kiderült, hogy a csapat tartozik a Papaya cégnek 8000 lejjel (80 millió), a cég tulajdonosának adóhátraléka (épület és telek) pedig meghaladja a 10000 (100 millió) lejt. Mivel az egyszerű adófizető emberek tisztességgel kifizetik a minimálbéres jövedelmükből az adójukat és a csatornázásra külön felszámolt 120 lejes pénzdíjat, ezért az EMNP kérelmet nyújtott be a tanács részére, hogy közösen találjanak megoldást arra, hogy a fent említett cég tulajdonosa törlessze adósságát.
A bevételből az érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal könnyebben tudná rendezni a 8000 lej hátralékot az Unirea Sport Klubnak, amely összeggel a klub tartozik a Papaya kereskedelmi cégnek.
Kérem továbbra is forduljanak a néppárti tanácsosokhoz bizalommal, bármilyen önkormányzatot érintő ügyben.

Facebook