Pódium-díjak a magyar kultúra ünnepén

Pódium-díjak a magyar kultúra ünnepén

Az érmihályfalvi önkormányzat 2001 óta (ekkor született tanácsi határozat a díjról) ossza ki a némi pénzjutalommal is járó Pódium-díjakat. Ezt a kitüntetést azok a kulturális csoportok, alkotók kapják, akik az elmúlt esztendő alatt öregbíteni tudták a település hírnevét, vagy valamilyen kimagasló teljesítményt értek el. A díjakat kategóriák szerint szokás kiosztani, mivel Érmihályfalván több tíz kulturális csoport és alkotó gazdagítja a helyi művelődési életet, de olyan év is volt már, hogy a helyi önkormányzat kulturális bizottsága érdemi szinten tartotta fontosnak kitüntetni az arra érdemeseket.

Január 20-án, vasárnap 16 órakor kezdődik az idei ünnepség a Bartók Béla művelődési házban, megemlékezve a magyar kultúra napjáról is (január 22).

Ugyanekkor adják át a Szépműves Díjat is, amely immár hatodik alkalommal talál gazdára egy pedagógus szakmai elismeréseként.

A magyar kultúra ünnepének tiszteletére közreműködik Papp István, a Debreceni Csokonai Színház művésze a Psalmus Hungaricus című egyéni előadásával.

S. É.

(Fotó: archív)

Facebook