SzÓkiMonDÓka – sikeres gyermekfoglalkozás-sorozat Szatmárnémetiben

SzÓkiMonDÓka – sikeres gyermekfoglalkozás-sorozat Szatmárnémetiben

A nemrégiben ünnepelt Magyar Nyelv Napja (november 13.) szellemiségéhez kapcsolódóan került megrendezésre újra, november 16-án, a SzÓkiMonDÓka logopédiai és nyelvművelési kuckó kisiskolás gyermekek számára Szatmárnémetiben.

A periodikusan megrendezésre kerülő anyanyelvápoló rendezvényt ez alkalommal is nagy érdeklődés övezte, egyre több gyermeket, magyar anyanyelvű családot sikerül bevonzania az eseménynek, melynek színhelyéül most a Szent Miklós magyar ajkú görögkatolikus templom hittanterme szolgált.

A rendezvény-sorozat a Négy Folyó Egyesület szervezésében, a Bethlen Gábor Alapon keresztül, a Magyar Kormány támogatásával valósulhat meg, melynek elsődleges célja az anyanyelvápolás, a magyar kultúra népszerűsítése és továbbvitele, az igényes, szép magyar beszéd elsajátítása gyermekeink által, megismertetve és közelebb hozva hozzájuk a gyermekirodalom lírai és prózai gyöngyszemeit egyaránt. Elhangzottak versek és prózai részletek Kányádi Sándor, Zelk Zoltán, Weöres Sándor, Gyurkovics Tibor, Móra Ferenc tollából.

A játékos foglalkozás keretén belül – melyet Csókási Budaházi Emese logopédus-szakpszichológus vezetett – szerephez jutottak még olyan fejlesztő játékok, melyek közvetett módon járulnak hozzá a beszédfejlődéshez, valamint a rajzolás, festés, melyek szintén hasznos és kedvelt foglalatossága a gyermekeknek ebben a rendkívül receptív életszakaszban.

A Halász Judit-gyermekdalok, – többnyire a Kaláka zenéjével – otthonos, kedves hangulatot varázsoltak, olyan kreatív atmoszférát teremtettek, ahol gyermek és szülő egyaránt jól érezhette magát.

A szervezők szándékai szerint az adventi időszakban sor kerül még egy játékos foglalkozásra, mely zárja  majd eme esemény-sorozatot az idei évre, és ahová természetesen minden érdeklődő szülőt és gyermeket továbbra is várnak.

Facebook