Szükségállapotot hirdetett Klaus Iohannis

Szükségállapotot hirdetett Klaus Johannis

Hétfőtől szükségállapotot rendelt el a koronavírus terjedése miatt az államfő Romániában. Ezt Klaus Johannis jelentette be az elnöki hivatalban tartott sajtónyilatkozatában. Az államfő ismertette azokat az óvintézkedéseket, amelyekre a lakosság számíthat a következő egy hónapban.

“Mától kezdődően szükségállapot lép életbe Románia egész területén, 30 napos időszakra” – jelentette be az elnök a Cotroceni-palotában.

Egy világjárvány csak rendkívüli intézkedésekkel fékezhető meg – mondta az államelnök. Ezek az intézkedések a szabadságjogok átmeneti korlátozásával járhatnak. “Ez az egyetlen módja annak, hogy megóvjuk szeretteink egészségét” – tette hozzá.

Klaus Johannis a továbbiakban azokat az intézkedéseket sorolta fel, amelyek nem léptek még hatályba, de amelyekre számíthat a lakosság a következő időszakban, “ha a helyzet megkívánja”.

Ha szükséges, államilag korlátozzák a gyógyszerek, alapélelmiszerek, az üzemanyag, a földgáz és a villamos energia árát. Ezek nem lehetnek nagyobbak az utóbbi három hónapban jegyzett árak átlagánál.

(Agerpres)

Facebook