Az érmihályfalvi Néppárt önkormányzati képviselőjelöltjeinek bemutatása

Az érmihályfalvi Néppárt önkormányzati képviselőjelöltjeinek bemutatása rangsorolási sorrendben:

Baricz Nánási Ferenc

1969-ben születtem a Hargita megyei Gyergyószentmiklóson, római katolikus családban. Gyergyóalfaluban nőttem fel, édesapám erdőkitermelésben, majd fafeldolgozó gyárban, édesanyám varrónőként otthon dolgozott. Kilencedik osztálytól az akkori gyergyószentmiklósi Salamon Ernő szaklíceumba jártam iskolába, 1988-ban érettségiztem finommechanika szakon. 1989-ben Brăilán majd a lupeni-i bányában teljesítettem katonai szolgálatot. A ’89-es események után, 1990 februárjában leszereltek. A gyergyószentmiklósi bútorszövetgyárban kezdtem el dolgozni, mint karbantartó lakatos, majd egy vállalkozásba kezdtem, melyet öt éven át működtettem, mellette a szüleimmel együtt egy kis földterületen gazdálkodtunk. Ezt követően egy famegmunkáló cégeknél dolgoztam 2002-ig, amikor felvételt nyertem a Partiumi Keresztény Egyetem angol nyelv és irodalom szakára. 2006-ban államvizsgáztam Kolozsváron a Babeș-Bolyai Egyetemen. Az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumban kezdtem tanítani, de tanítottam már a Zelk Zoltán és a semjéni Kazinczy Ferenc Általános Iskolában is, két-két évig. 2013 őszétől vagyok az Érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnázium címzetes tanára. 2004 óta élek Érmihályfalván. A feleségem, Noémi a helyi Zelk Zoltán Általános Iskola tanítónője. Két gyerekünk van, Balázs 10 éves, Ábel Zoltán 3 éves. Életem legnagyobb megtiszteltetésének tartom az Erdélyi Magyar Néppárt helyi szervezetének felkérését a polgármesteri tisztség jelölésre…

Pap Sándor György

Érmihályfalván születtem 1969-ben. Fogtechnikus vagyok, vállalkozásfejlesztő mesteri diplomával. Nős, két csodálatos gyermek, büszke édesapja. Az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvi szervezetének elnöke és önkormányzati képviselője vagyok. Ezúton szeretném megköszönni a bizalmat, amit négy évvel ezelőtt szavaztak nekem és tanácsos társaimnak, hogy egy működő demokráciát próbáljunk létrehozni, amelyben az ellenzéknek fontos szerepe van a helyes döntések meghozatalában. Békés ember vagyok, nem politikus alkat. Átérzem a város gondjait, és nem félek felvállalni, hangot adni közös problémáinknak. Legfontosabb megoldásra váró gondjaink továbbra is az ivóvíz minőségének javítása, a csatornahálózat kiépítésének befejezése, a szennyvíztisztító beüzemelése, az utcák aszfaltozása és járdák öntése minden utcában, lehetőségek szerint, ügyfélközpontú rendszer kialakítása az önkormányzat részlegein belül (mi vagyunk a lakosért, nem a lakos az alkalmazottért), valamint a magyar nyelv használata a beadványokban és a válaszokban, mivel törvény adta jogunk van rá. Fontos lenne az uniós pályázati pénzek lehívása is (ez nem történt meg az elmúlt négy évben). A korrupció megfékezése, a sokat ígért „üvegzseb” politika bevezetése: mi nem a hatalom megszervezésére és megtartására törekszünk, hanem szolgálni akarjuk a várost. A változás megkezdődött, hiszek és bízom abban, hogy a választópolgár tudja, hogy nem ránk, hanem „magára szavaz”, és csak közösen, önökkel tudjuk megvalósítani céljainkat.

Czeglédi Júlia

Czeglédi Júlia vagyok, a Néppárt jelenlegi tanácsosa, az EMNT- Demokrácia Központban dolgozom, a magyar állampolgárság és egyéb ügyintézésben. 2300 családnak állítottam össze a kérelmét, érmihályfalviaknak és érmellékieknek egyaránt. Nagyon jó kapcsolatom van a magyarországi, illetve a kolozsvári kollégákkal, akikkel hat éve dolgozunk együtt. Szeretnék újra tanácsos lenni az EMNP színeiben, ha az emberek és a Jóisten is akarja. Eddig kisebbségben lévén, az RMDSZ-többség minden tervezetünket leszavazta, ami az emberek érdekeit képviselte volna. Bízom egy újabb lehetőségben. Terveimben továbbra is szerepel a szociális jegyek évi kétszeri biztosítása idős emberek számára (az általam előterjesztett tervezet az RMDSZ háromszor is leszavazta). Minden lehetőség megragadása munkahelyteremtésére, adócsökkentés (az RMDSZ négy éven keresztül kb. 70 százalékos adóemelést hajtott végre), utcák szerinti adóbevétel, azok 50 százalékos visszaosztása járdaöntésre, útjavításra), uniós pályázatok lehívása, anyanyelvhasználata a hivatalokban (Szilágy megyei falvakban igazolásokat bocsátanak ki magyar nyelven és román nyelven egyaránt). Bármilyen adóbevallás, igazolás, stb. kitöltése a hivatalban történjen és nem küldözgetni idős embereket más helyekre, hogy ott töltsék ki nekik a papírjaikat. Ezeket kellene fontossági sorrendben megvalósítani és azután, ha ezek meg vannak, jöhet a folytatás.

Dr. Szilágyi Ferenc

Dr. Szilágyi Ferenc vagyok, 37 éves geográfus, egyetemi oktató vagyok. A három gyermekem és a munkám a legfontosabb az életemben. 16 éve foglalkozom oktatói, 14 éve kutatói tevékenységgel. A munkám egyben a hobbim és szenvedélyem is. A területfejlesztési kutatásaimat közösségi célok érdekében is hasznosítani igyekszem. Kiveszem a részemet az érmelléki és partiumi közügyekből, nem tántorítanak el a kihívások, nem térek ki a munka elől, nem félek kimondani, amit gondolok. Szeretem a nemzetemet, szeretem az érmelléki embereket, a személyes céljaim meghatározásában ez a szeretet játszik főszerepet. Véleményem szerint a „kis lépések politikája” nemzeti szempontból értelmezhetetlen, hiszen mi értelme úgy lépegetni, hogy nem tudjuk, hogy hová szeretnénk eljutni? Nem szeretem a kompromisszumokat, csak komoly érvekkel vagyok meggyőzhető. Nem tartom magam politikusnak, és nem is hiszem, hogy a politikusok önmagukban képesek új hitet adni a közösségnek. Nem hiszek a rendszereken és mandátumokon „átívelő” politikusok szavatosságában, a „vállalkozó-politikusok” önzetlen tenni akarásában. Meggyőződésem, hogy Erdélyben és Partiumban is csak a teljes megújulás garantálja a megmaradást, és a megújulást éppen a politikai képviselettel kell kezdeni. Fontosnak tartom a képviseleti kontrollt, több frakció jelenlétét a döntéshozatalban. Ma az a legjobb a közösségnek, ha a tanácsüléseken van valódi ellenzék, van vita, vannak érvek, működik a demokrácia, a frakciók egymást ellenőrizve hoznak döntéseket. Hiszek a magyar egyházak közösségformáló erejében, támogatom egyházaink aktív társadalmi szerepvállalását. Meggyőződésem, hogy a változáshoz nem csak a beton és az aszfalt hiányzik, közösségünknek elsősorban a félelemmel, kishitűséggel, kettős mércével, nepotizmussal és a hozzánk begyűrűző egyéb balkáni betegségekkel kell megküzdeni.

Szentes Attila

Tisztelt érmihályfalvi lakosok! Szentes Attila vagyok, nős, két gyermek édesapja, a Transilvania Bank alkalmazottja, immár kilenc esztendeje. Önkormányzati képviselő-jelöltként ígéretekkel nem traktálom önöket, egyedül a munkámat tudom felajánlani, amit igyekszem mindig becsülettel elvégezni. Célom, hogy ez a kisváros minél élhetőbb legyen, és minden ember megtalálja helyben a boldogulását és jövőképét. Köszönöm a rám fordított figyelmüket.

Tóth Ferencz Csaba

Tóth Ferencz Csaba vagyok, 48 éves, nős, két leánygyermek édesapja. Szakmám mezőgéptervező-mérnök, jelenleg egy gépi hímző üzemet egyengetek. Mint minden rendes ember szeretem a focit és a sört. (Remélem emiatt nem veszítem el a támogatóim egy részét.)

Hangzatos ígéreteket nem tudok tenni, mert nem áll rendelkezésemre elég háttér-információ a megvalósítási lehetőségekről (anyagi, jogi, adminisztrációs). Számomra is a legfőbb prioritások az alapvető infrastrukturális fejlesztések befejezése (víz és csatornahálózat) és az úthálózat kiépítésének folytatása, ami a 21. század európai városának alapkövetelménye. Teljesen egyetértek az oktatás, sport és civilszervezetek támogatásával, persze a prioritások és lehetőségek mentén. Nem szeretek elhamarkodottan, átgondolatlanul és háttér-információk nélkül ítélkezni és dönteni, ami megítélésem szerint tanácsosi munkámban hasznomra válhat. A sokszínűség, a politikai pluralitás, a demokrácia egyik alapelve, ami mindenképp a közösség javát szolgálja, és emiatt nem szabadna feszültség, gyűlölködés forrása legyen. Szeretném, ha elfogadnánk egymást, több tisztelettel és megértéssel adóznánk egymás iránt, ezáltal egy sokkal kedvezőbb légkört kialakítva a jövőbeli közös munkához. (Bízom benne, hogy nem utópisztikus gondolat, legalábbis helyi szinten). Ezekhez kérem támogatásukat a közelgő választáson.

Hegedűs Attila

Érmihályfalván születtem 1964-ben és a helyi Mezőgazdasági Főgimnáziumban érettségiztem. Később tv-szerelői szakképesítést szereztem, azóta is ebben a szakmában tevékenykedem. Református vallású vagyok, két gyermek édesapja. Jövőbeli terveimet tekintve nagy hangsúlyt fektetek az Érmellék jellegzetes szakágára – a tradicionális szőlészet és borászat helyreállítására, valamint támogatására. Fontos szempont számomra továbbá a köztisztaság megőrzése városunkban, valamint az utak-utcák járhatóvá tétele. Kiemelt figyelmet fordítok a környezetvédelmi előírások betartására, a korrupció visszaszorítására. Céljaim között a munkahelyteremtés elsődleges szempont.

Laskovics István

1990. július 24-én születtem Margittán. Gyermekkoromat Érmihályfalván töltöttem, általános és középiskolai tanulmányaimat a helyi tanintézetekben végeztem. 2012-ben a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdasági Karán szereztem agrármérnöki diplomát. A 2014-es évtől az Érmelléki Gazdák Egyesületénél irodavezetői munkakört töltök be. Végzettségemből és munkakörömből adódóan tanácsosi tisztségben nagy hangsúlyt fektetnék a mezőgazdaság támogatására, ezen belül a mezőgazdasági termékek feldolgozását szorgalmaznám, valamint használaton kívüli területek hasznosítását (erdősítés). Emellett fontosnak tartom a közintézmények és lakosok közötti kommunikáció javítását, valamint az ügyintézések menetének felgyorsítását és leegyszerűsítését céloznám meg.

Réder János

1969. december 19-én születtem Érmihályfalván, ugyanitt érettségiztem, majd elektromechanikai szakiskolát végeztem. Nős vagyok, három gyermek édesapja, valamint a Történelmi Vitézi Lovagrend hadnagya és az érmihályafalvi református egyház presbitere vagyok. Jelenleg családi gazdaságban dolgozom őstermelő gazdaként. Elképzeléseim vannak a megtermelt mezőgazdasági termékek értékesítéséről, biztos megélhetést és jövedelmet teremtve azoknak a családoknak, akiknek fontos az egészséges élelmiszerek előállítása.

Nyíri Magdolna

1967-ben születtem Érmihályfalván. Római katolikus vallású vagyok, 1985-ben érettségiztem. Jelenleg az olasz cipőgyárban dolgozom részlegvezetőként. Házas vagyok, két gyermek édesanyja. Elsődleges szempontnak tartom az új munkahelyek létesítését, valamint a város infrastruktúrájának javítását. Elegünk van a kommunista diktatórikus vezetési módszerekből, valamint a hosszas és bonyodalmas ügyintézésből, érdekpolitizálásból, valamint a közpénzekkel való rossz gazdálkodásból. Önkormányzati képviselőként ezekért és ezek ellen szeretnék tenni.

Kecskés Zoltán

29 éves vagyok, nőtlen. Érettségizni nem mentem túl messzire, helyben oldottam meg. Felsőoktatási intézményeket is látogattam: Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemre jártam, ahonnan környezetvédelmi szakemberi diplomával távoztam. Debrecenben ökológiai szakosodással végeztem a mesterképzést, 2013-ban. Jelenleg tanárként dolgozom a helyi általános iskolában. Kedvenc időtöltésem – már szakmámból eredően is a biciklizés, barangolás a természet lágy ölén, valamint kacérkodom a színjátszással is. Azért jelentkeztem a tanácsosi tisztség jelölésre, mert itt szeretnék maradni – sok fiatallal ellentétben –, és itt szeretnék boldogulni, illetve segíteni egy jobb, élhetőbb Érmellék megteremtésében.

Kind Klára Renáta

Érmihályfalvi lakos vagyok, elemi és általános iskoláimat helyben végeztem. Középiskolámat Szatmárnémetiben, a Református Gimnázium humán teológia és filológia szakán. A Partiumi Keresztény Egyetemen végeztem, előbb 2007-ben református vallástanár és szociális munkás szakon, majd 2014-ben magyar nyelv és irodalom szakon. Jelenleg többnyelvűség és multikulturalitás mesterképzésben veszek  részt, és az érkeserűi Számadó Ernő Általános Iskola, magyar nyelv és irodalom tanára, valamint Székelyhídon, a Diakónia Keresztény Alapítvány főállású szociális munkása vagyok. A tisztségre való jelölésre azért vállalkoztam, mert szeretnék minden olyan kezdeményezés mellé állni mely igazán az érmihályfalvi lakosok érdekeit képviseli.

Bíró Edith Angéla

1970-ben születtem Érmihályfalván. Beteggondozói végzettséggel rendelkezem, de főállásban fodrászként dolgozom. Egy gyermek édesanyja vagyok. Önkormányzati képviselőként törekedni fogok a városi turizmus fejlesztésére, az utak, utcák járhatóvá tételére, illetve a csatorna- és vízhálózat befejezésére. Szorgalmaznám az ügyfelek jobb kiszolgálást a városházán.

Matíz József

1968. május 22-én születtem Érmihályfalván. Szobafestő, mázoló és tapétázó vagyok, jelenleg biztonsági őrként dolgozom. Érmihályfalván érettségiztem 1987-ben. Két gyermek édesapja vagyok.
Hagyományőrzéssel foglalkozom, civil szervezet tagjaként, a civil szervezetek felkarolásában, régi értékek megőrzésében, elfelejtett szakmák újra élesztésében szeretnék tevékenykedni.
Önkormányzati képviselőként egy élhetőbb élet kialakítására törekednék.

Végh József Attila

Születtem 1986-ban, azóta Érmihályfalván lakom. Géplakatosi diplomámat a mezőgazdasági iskolaközpontban szereztem. 2007-ben kezdtem el dolgozni, jelenlegi munkahelyemen (egy helyi, német érdekeltségű cégnél) műszerészként dolgozom. Munkaadómnak köszönhetően további képzéseken vettem részt (villanyszerelő, hegesztő, tűzoltó, varrógépszerelő stb.) Munkámból adódóan sok helybéli emberrel vitatjuk kisvárosunk hiányosságait. Tanácsosi jelölésem, nem önös érdekű, csupán szeretnék hozzájárulni, településünk szebb arculatának kialakításához, lakhatóbbá tételéhez. Nem szeretnék ígéreteket tenni, sem részletezni a hiányosságokat, amelyeket orvosolhatnánk, nem feltétlenül anyagiakkal, de ésszerű megfontolt döntésekkel, állóképes ötletekkel. Egy tenni akaró, helyileg erős, és fedhetetlen párt áll mögöttem, melyben bízva állíthatom, hogy képesek vagyunk gyökeres változásokra.

Baricz Nánási Noémi

1970-ben születtem Margittán. Gyermekkoromat Székelyhídon töltöttem, ahol édesapám a helyi iskola történelemtanáraként, édesanyám könyvtáros-laboránsként dolgozott. Az elemi iskolát, a gimnáziumot és a líceum első két évét Székelyhídon végeztem, majd a Nagyváradi 5. számú Ipari Líceum (ma Ady Endre) mechanika szakán érettségiztem. Elvégeztem a nagyváradi Iosif Vulcan Tanítóképző posztliceális óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakát. 1994-ben lettem az Érmihályfalvi Elméleti Líceum (jelenlegi Zelk Zoltán Gimnázium) címzetes tanítója. 2002-ben főiskolai diplomát szereztem a Vasile Goldiș Egyetem margittai kihelyezett oktató-angol nyelvtanár szakán. Érmihályfalvát mindig is az otthonomnak éreztem, valójában itt nőttem fel, örököltem nagyszüleim és költő nagybátyám ragaszkodását a szülőföldhöz. Az ő példájukat követtem akkor is, amikor az emberpróbáló nehézségek ellenére az itthon maradást választottam. Legfőbb célom annak elérése, hogy az érmihályfalvi családok minden akadály és félelem nélkül vállalhassanak gyermeket, és amikor a családanyák visszatérnek a szolgálati helyeikre, ne legyenek kitéve semmilyen jellegű munkahelyi visszaélésnek, diszkriminációnak, megfélemlítésnek, megaláztatásnak, meghurcoltatásnak, és ne kerüljenek rosszabb munkakörülmények közé.

Varga István

Varga István vagyok, székelyhídi születésű, érmihályfalvi lakos. Végzettségeim: nagyváradi mechanikai szakközépiskola, mezőgépészeti és méhészképző szakiskola. Hobbim a természetjárás és -védelem, kerékpársportok, barkácsolás, színjátszás. Nagy hangsúlyt fektetek a környezetvédelemre, a mozgás népszerűsítésére, a takarékos és környezetbarát életmódra. Eddig megszerzett tudásommal szeretném segíteni a majdani érmihályfalvi döntéshozó testületet. Jelszavam: “Tisztább, élhetőbb környezetet nekünk és utódainknak”.

Zajti Lajos

1973-ban születtem Margittán, 5 éves koromtól Érmihályfalván élek. Általános iskolai tanulmányaimat helyben, majd Nagyszalontán, a Mezőgazdasági Líceumban elektroműszerész szakon végeztem. Ezt követően Érmihályfalván helyezkedtem el a szakmámban, jelenleg kisiparosként dolgozom. Amennyiben a lakosság bizalmat szavaz számomra, tanácsosi minőségemben azon dolgoznék, hogy egy élhetőbb környezetet hozzunk létre közös erővel. Ezt a környezettudatosságra való neveléssel, különböző közösségi programok szervezésével (faültetés, takarítási akciók) kívánom elérni.

Bató Tímea Gabriella

Érmihályfalván születtem, tanulmányaimat is itt kezdtem el, majd a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemen folytattam óvó-tanítóképző szakon, illetve Nagyszalontán szereztem szociálpedagógusi diplomát. Szabadidőmben szívesen foglalkozom kézművességgel, hímzéssel. Több foglalkozáson is részt vettem, ahol a gyermekekkel közösen alkottunk használati illetve dísztárgyakat. Úgy gondolom, nagy szükség lenne több ilyen irányultságú rendezvényre, mivel a gyerekek igénylik és kicsit kimozdulnának a számítógép fogságából. Lehetséges tanácsosként szeretném segíteni városunk ez irányú fejlődését.

Rubletzky Márta

1952-ben születtem a Szatmár megyei Szilágypéren. A nagykárolyi Pedagógiai Líceum óvónői szakán végeztem 1972-ben. Ugyanaz év szeptemberétől, mint óvónő dolgoztam Érmihályfalván, pontosan 2012-ig, amikor negyven év szolgálat után nyugdíjba vonultam. Azóta EMNT- és EMNP-tag vagyok, és mint önkéntes tevékenykedem. Terveim közt szerepel a felesleges személyzet leépítése az önkormányzatnál, a szemét és az ivóvíz problémáinak megoldása, a lakosság értesítése a város valós helyzetéről, egy szociális alap létrehozása, megfelelő szakemberek bevonásával nyomon követni az idős és egyedül álló emberek helyzetét, megoldani az egészségügyi, élelmezési, netán takarítási, vagy egyéb problémáikat. Az utak rendbe tétele uniós pályázati pénzekből. A Nyíló Akác és Dióverő napok időtartamát rövidíteni (akár egy napossá tenni).

Bató Ibolya Katalin

 Nagyváradon születtem 1961-ben. Érmihályfalván nevelkedtem, itt jártam iskolába, 1980-ban érettségiztem. A helyi varrodában kezdtem el dolgozni, ahol időközben szakképesítést szereztem. Férjemmel, két lányommal éljük mindennapjainkat városunkban. Fontos számomra a család és a gyerekek. A mai gyerekek kezében van a jövő kulcsa. Hiszem, hogy minden foglalkozás, rájuk irányuló figyelem részünkről hasznossá válik. Lehetséges jövendőbeli tanácsosként szeretnék hozzájárulni minden olyan program, foglalkozás megszervezéséhez, lebonyolításához, amely a gyerekek javát szolgálja. A mi felelősségünk, hogy minden gyermek tartalmas, kiegyensúlyozott, boldog életet élhessen.

Végh Gabriella Rozália

Érmihályfalván születtem 1971-ben. Tanulmányaimat helyben végeztem, jelenleg a SC. Meder orvosi műszergyárban minőségi ellenőrként dolgozom. Három gyermekem van, akikre nagyon büszke vagyok, mert az az igazi gazdagság, ha szülő, nagyszülő lehet az ember.
Azért gondoltam, hogy indulok a helyhatósági választások néppártos tanácsosi listáján, mert elegem lett abból, hogy a kommunista rendszer óta semmi változás nem történik a városunkban. Tapasztalataim szerint az elmúlt évtizedekben nem előre, inkább visszafelé fejlődött a település. Elegünk van abból is, hogy az „érdekképviselet” megfélemlítésekkel próbál hatni minden olyan személyre, aki másképpen képzeli el a dolgok menetét a város közigazgatásában, a közpénzekkel való gazdálkodásban. Szeretnék tenni ezen atrocitások ellen.

Facebook
Érintő hírportál