Terítéken a Nyíló Akác Napok és a legelőügyek Érmihályfalván

Terítéken a Nyíló Akác Napok és a legelőügyek Érmihályfalván

Négy napirendi pontban és ötödikként az „egyebekben” döntött pénteken délelőtt az érmihályfalvi döntéshozó testület. A rendes havi tanácsülés első pontjában további utcák telekkönyveztetéséről döntöttek, majd a négy néppártos önkormányzati képviselő ellenszavazatával együttműködési szerződést hagytak jóvá az Érmihályfalváért Egyesülettel (Pro Valea lui Mihai) a 24. Nyíló Akác Napok fesztivál lebonyolításra, ami azt jelenti, hogy hasonlatosan az előző évekhez az RMDSZ közeli szervezet fog gazdálkodni a fesztiválra kiutalt 50 ezer lej közpénzzel, illetve a támogatóktól kapott összegekkel. Arról nem esett szó, kapott-e jogot az említett egyesület a helypénzek beszedésére is vagy sem.

A négynapos fesztivál keretprogramját is szavazásra bocsátották, majd együttműködési megállapodást szavaztak meg a helyi Rekab missziós egyesülettel is.

Az „egyebekben” az örökzöld legelőügyek kerültek terítékre. A társulásokba tömörült állattartók koncesszióba vennék a város által karbantartott legelőket, amelyből természetesen az következne, hogy az állami támogatásokkal együtt legelőgondokat is megörökölnék. A dolgot ezúttal sem sikerült dűlőre vinni – bár a törvény lehetővé tenné a haszonbérbe adást –, annak ellenére sem, hogy a társulás három képviselője is jelen volt a tanácsülésen. Mint később Egri György földmérő kérdőre vonásából kiderült, hivatalosan a mai napig nincs meghatározva mennyi a marha- és mennyi a birkalegelő Érmihályfalván.

Az ügyre érdemben visszatérünk.

Sütő Éva

Facebook
Érintő hírportál