Fancsali: A regionalizmus sikerre van ítélve!

Fancsali: A regionalizmus sikerre van ítélve!

Mára már világosság vált, hogy a regionalizmus ellenzői elvesztették a harcot – jelentette ki Fancsali Ernő, az Erdélyi Magyar Néppárt kolozsvári elnöke a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor második napján egy, a Kós Károly sátorban, a regionalizáció tárgykörében tartott előadás alkalmával.

„A regionalizmus sikerre van ítélve, ellenzői pedig biztosak lehetnek abban, hogy lesz elég türelmünk kivárni a teljes sikert” – mondta a Néppárt politikusa. Fancsali szerint a románság vezetői is tudják, hogy egyre inkább időszerűvé és szükségessé válik a regionalizáció, valamint hozzátette: a Néppárt már 2012-ben – keretprogramjában – kiállt a történelmi régiók mellett, Szilágyi Zsolt pártelnök pedig 2014-es államelnök-jelölti kampányát – egyebek mellett – szintén e téma köré szervezte.

A kolozsvári zászló-ügyre és más ahhoz hasonló eseményekre utalva Fancsali elmondta: kiállnak a regionális szimbólumok szabad használata mellett, és várják azon regionális román pártok megalakulását, melyekkel együttműködhetnek- közölte az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája.

Facebook
Érintő hírportál