A csodák erejével: licit alatt egy zilahi autista kisfiú festményei Noel gyógyulásáért

A csodák erejével: licit alatt egy zilahi autista kisfiú festményei Noel gyógyulásáért

Hihetetlen képzőművészeti tehetségét vetette be az autista Szabó Attila tíz esztendős zilahi (Szilágy megye) kisfiú és édesanyja azért, hogy a SMA 1-gyel (gerinc eredetű izomsorvadás) diagnosztizált érkörtvélyesi kisbaba, Ölyüs Noel Róbert gyógyulásához hozzájáruljanak.

Szabó Attila édesanyja licitre bocsátotta kisfia csodás festményeit azért, hogy egy másik beteg kisgyermek életének megmentéséhez hozzájáruljanak. A zilahi kisfiú festményeiből eddig több ezer lej gyűlt össze, amelyet Noel Róbert számlájára helyeznek.

A Gondviselés csodája sokféleképpen működik. Attilát talán azért kárpótolta ezzel a rendkívüli tehetséggel, hogy az ő cseppnyi csodájával a maga módján Noel Róbert gyógyulásához hozzájárulhasson, az ő kis munkája legyen a mindenható mirákulum, a varázslat ebben a Kárpát-medencét beszövő összefogásban.

Noel Róbert családja, valamint a gyűjtések egyik népszerűsítője, az Érmelléki EMNT ezúton szeretne köszönetet mondani a zilahi kisfiúnak és édesanyjának ezért a csodálatos gesztusért, hisz amikor az egyik beteg gyermek a másik életéért tesz, az nem marad lenyomat nélkül sem a mi világunkban, sem Istenében.

Sütő Éva

Facebook