A Debreceni Labdarúgó Akadémia vendégei voltak a NAC focistái

A Debreceni Labdarúgó Akadémia vendégei voltak a NAC focistái

A NAC Labdarúgó Egyesület focistái az elmúlt vasárnap a Debreceni Labdarúgó Akadémia (DLA) vendégei voltak. A vendéglátók focitornát szerveztek az Akadémián, majd a Nagyerdei Stadion megtekintésére is sor került.

Habinyák István és Nagy József Barna, a NAC vezetői még az elmúlt év végén keresték meg a DLA vezetőségét, ahol Makray Balázs ügyvezetővel és Szalánczi Zoltán operatív igazgatóval egyeztettek az együttműködés lehetőségeiről. Ennek eredményeként került sor vasárnap a debreceni látogatásra. A nagyváradi csapat látogatását Lente Lajos, a Debreceni Egyetem testnevelő tanára, a DLA szakmai vezetője szervezte meg.

A NAC közel ötven utánpótlás korú labdarúgót vitt el Debrecenbe, ahol az Akadémián egy mini tornát szerveztek a vendéglátók. A tornán a Nagyváradi AC több korosztállyal is részt vett, ott voltak az U12-es, U10-es és U8-as labdarúgók de volt néhány U14-es és más korosztályú kis focista is. A tornán a Nagyváradi AC mellett részt vett a Debreceni Labdarúgó Akadémia, a Debreceni Sportiskola és a Loki Focisuli. A torna kezdetén Lente Lajos szakmai vezető szólt röviden a vendégekhez és szülőkhöz. Mint elmondta, nagyon örülnek, hogy Debrecen testvérvárosában, Nagyváradon végre megalakult egy magyar utánpótlás nevelő focicsapat, hiszen nagyon fontos az, hogy a gyermekek a sportot, a labdarúgást is saját anyanyelvükön ismerjék meg. Sok sikert kívánt a NAC-nak, majd elmondta, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémia nagy örömmel és azért szervezte meg ezt a tornát, hogy a nagyváradi gyermekeket vendégül láthassa.

A NAC focistái győztek is, döntetlent is játszottak és vesztettek is mérkőzést, de a barátságos, több korosztályban megszervezett tornán nem is hirdettek győztest, itt minden gyerek nyert.

A jó hangulatú torna után a gyermekek a Labdarúgó Akadémiával ismerkedtek meg, majd Lente Lajos vezetésével a Nagyerdei Stadionba látogattak. A magyar labdarúgó élvonalban szereplő DVSC (Debreceni Vasutas Sport Club) modern stadionját 2014. április végén adták át rendeltetésének. A nagyváradi gyermekek bemehettek a hazai csapat öltözőjébe, ahol Lente Lajos sok érdekes dolgot mesélt a DVSC-ről és a labdarúgásról. Az öltözők, kiszolgáló helyiségek meglátogatása után a nagyváradi gyermekek a játékoskijárón a pálya szélére is kifuthattak.

A stadionlátogatás után a vendéglátók és a NAC vezetői, edzői (Opre Csaba és Váradi Attila Gyula) a további kapcsolatépítés lehetőségeiről beszéltek, majd a csapat visszaindult Nagyváradra.

A gyermekek utaztatását a Bethlen Gábor Alap segítségével sikerült megvalósítani. A nagyváradi csapat ezúton is köszönetet mond a támogatóknak és a DLA vezetőinek a tartalmas, élményekkel teli napért.

Facebook