Közös munka sikere a hegyközi buszjáratok beindítása

Közös munka sikere a hegyközi buszjáratok beindítása

Mint arról a magyar nyelvű sajtó is beszámolt, a Bihar Megyei Tanács törölte a Nagyvárad-Hegyközcsatár, a Nagyvárad-Hegyközszáldobágy, valamint a Nagyvárad-Síter-Sítervölgy viszonylatokat a menetrendszerű személyszállítási járatok megyei jegyzékéből, ezzel egyidőben pedig a Transregio kistérségi társulás keretén belül a nagyváradi HKV december elsejei kezdéssel elindítja a fenti viszonylatokban 721-es és 722-es buszjáratát. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a Hegyköz magyar falvainak lakói remélhetőleg civilizáltabb körülményeket biztosító, kiszámíthatóbb tömegközlekedési eszközöket vegyenek igénybe a megyeszékhelyhez kapcsolódó mindennapi ügyes-bajos dolgaikban.

Mint az ismert, a buszjáratok beindításának biztosítása nem volt zökkenőmentes, hiszen az érintett önkormányzatokban a Néppárt figyelmeztetése ellenére nem vették komolyan az ügyet, az utolsó pillanatig halogatva a megoldást. Éppen ezért úgy véljük, köszönet illeti a Néppárt hegyközcsatári önkormányzati képviselőit, Bíró Ferencet, Dull Melindát és Homonai Sándort, valamint Molnár Mihaelát, a párt hegyközpályi önkormányzati képviselőjét, akik mindent megtettek, hogy a Hegyköz lakói ne maradjanak buszjáratok nélkül. A Néppárt önkormányzati képviselői közel hatszáz aláírást gyűjtöttek össze a helyzet megoldása érdekében, melyeket eljuttattak az illetékesekhez, majd pedig határozattervezetet nyújtottak be az érintett önkormányzatokhoz, kérve, hogy az adott települések csatlakozzanak a Transregio kistérségi társuláshoz, hogy lehetővé váljon a HKV szolgáltatásának igénybevétele. Nemkülönben köszönet illeti Zatykó Gyula polgármesteri tanácsadót, amiért lobbitevékenységével megteremtette a feltételeit annak, hogy a megyeszékhely önkormányzata pozitívan álljon a kérdéshez.

Az ügy örvendetes rendeződéséből levonhatjuk azt a következtetést, hogy az aláírásgyűjtés, a politikai lobbitevékenység, a lakosság akaratának határozott és következetes képviselete, a törvények adta lehetőségek teljes kihasználása  valós, a hétköznapi életben is értékelhető eredményeket hoz. A valódi érdekképviselet sohasem a szűk párt vagy piaci érdekek képviseletét jelenti, az igazi „respekt” a közösség hangjának meghallását, és elvárásainak tiszteletben tartását jelenti. A Néppárt ahogyan eddig is, úgy a jövőben is a magyar  közösség problémáinak megoldásra fókuszál, és ebben számít minden magyar ember támogatására – közölte az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete.

Facebook