A Kistárkányi patak völgyében takarítottak a cserkészek

A Kistárkányi patak völgyében takarítottak a cserkészek

Szombaton a tavaszi nagytakarítások jegyében a Köröstárkányi Ifjúsági Cserkészegyesület Egyed Csaba vezetésével szemétgyűjtési akciót szervezett a Kistárkányi patakmeder mintegy hat kilométeres szakaszán. A Verbőczy Kálmán 6-os számú Cserkészcsapat mind a négy őrse (Bagoly, Farkas, Sólyom, Medve) derekasan helyt állt a partszakasz megtisztításánál.

Az akcióban 30 gyermek vett részt, akik ezúton tettek eleget a cserkészet 6. számú törvényének, amely arra tanít, hogy a cserkésznek szeretnie kell a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket.

A műanyagzsákokat és a kesztyűket, valamint a szemét elszállítását a köröstárkányi polgármesteri hivatal biztosította. Szintén a hivatal állta a takarítócsapat elemózsiáját is.

A jól végzett munka örömére miccset süthettek, illetve üdítővel is Dan Aurel Ile polgármester látta el a „kis környezetvédőket”.

A jól végzett munka befejezéseként egy kis szórakozásra is futotta az időből: számháborút játszott a csapat, ami ezúttal is igazi cserkészeknek való kihívásnak bizonyult.

További fotók itt.

A Köröstárkányi Ifjúsági Cserkészegyesület

Facebook