A koronavírust emlegette Tánczos Barna, miközben gyorshajtáson érték

A koronavírust emlegette Tánczos Barna, miközben gyorshajtáson érték

Legalább is erről ír a román sajtó egy része, a Digi 24 nyomán. Tánczos azt állítja, nem mondta, hogy fertőzött lenne, csupán azt, hogy lehet hogy fertőzött, és figyelmeztette a rendőröket, hogy éppen a teszt elvégzése miatt sietett annyira.

Az Olteni település bejáratánál 81 km/óra sebességgel „lemeszelt” szenátor a rendőrök állítása szerint azt mondta nekik, hogy koronavírussal fertőzött, mire ők ellenőrizték a nyilvántartásban ahol a szenátor neve nem szerepelt.

Tánczos Barna a Digi 24-nek nyilatkozva azt mondta: ő csupán állampolgári kötelezettségének tett eleget, amikor figyelmeztette az őt gyorshajtásért megbírságolni szándékozó rendőröket, hogy lehetséges, hogy fertőzött, és éppen a tesztet elvégezni ment Bukarestbe tudván, hogy egy PNL-s szenátor megfertőződött a koronavírussal. Tánczos állítja, ő akkor sem hazudott, és most sem, és soha nem mondta hogy fertőzött. A szenátor az egész ügyet a román sajtó szenzációhajhászásának tartja. Tény, hogy a magyar nyelvű sajtóorgánumok nem számoltak be az esetről, és maga Tánczos is csupán egy román nyelvű, az ügyet az ő nézőpontjából láttató szöveget tett közzé közösségi oldalán.

A közügyekről objektív módon tájékozódni akaró ember pedig eldöntheti saját szája íze szerint ki hazudik, a román rendőrség vagy egy RMDSZ-es szenátor. Egyik sem lenne előzmény nélküli.

Barta Béla / itthon.ma

Facebook