A margittai önkormányzatot is elérte a leépítési hullám

A margittai önkormányzatot is elérte a leépítési hullám

Margitta helyi tanácsának e heti csütörtöki ülésén Marcel Sas-Adăscăliţii független polgármester jelenti be, hogy át kívánja szervezni a városházát, az alkalmazottak csaknem 20% -ának elbocsátásával, valamint az összes alkalmazott és a helyi tanácsosok fizetésének, és egyéb járulékainak csökkentésével, beleértve a sajátját és Demián Zsolt RMDSZ-es alpolgármesterét is. A polgármester becslései szerint ily módon a város költségvetése évente félmillió eurót takarít meg.

A margittai városházán 160 alkalmazott dolgozik, ebből 81 a város közigazgatási épületében, 13 a helyi rendőrségnél, 8 a lakossági nyilvántartásban, 6 a város óvodájában, 9 az iskola orvosi rendelőiben, 3 a könyvtár és a művelődési házában, és 37 gondozói asszisztens látja el a betegeket. „Átszervezünk 20 posztot a városházán, 8-at a helyi rendőrségnél és egyet a könyvtárnál. A 160 alkalmazott közül 29-et fogunk leépíteni, így 131 alkalmazottunk marad” – mondta többek között a polgármester a Bihoreanul-nak.

A döntés egyelőre a tanácsosok kezében van, ugyanis Margitta Helyi Tanácsban 6 RMDSZ-es képviselő, szintén 6 nemzeti liberális (PNL) és 4 szociáldemokrata (PSD) alkotja a testületet. A polgármester arra tippel, hogy minden tanácsos megérti a szerkezetátalakítás szükségességét, és szavazni fog az általa javasolt projektekről.

A csütörtöki ülést, amely 13 órakor kezdődik, a városháza Facebook-oldalán is egyenesben közvetítik.

Facebook