A Móka elhozta a fődíjat a tiszaújvárosi színházi találkozóról

A Móka elhozta a fődíjat a tiszaújvárosi színházi találkozóról

Manézs címmel hatodik alkalommal hirdette meg október 5-6-án minősítő találkozóját nem-hivatásos színházak, színházi műhelyek és színjátszó csoportok számára a Montázs Egyesület Tiszaújvárosban, mely találkozón részt vett az érmihályfalvi Móka Színjátszó Kör is.

A Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület, a Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár és a Magyar Szín-Játékos Szövetség Lengyel Pál (a miskolci Manézs Amatőr Színpad alapítója és rendezője volt) emléke előtt tisztelegve rendezte meg idén is a találkozót a Derkovits Művelődési Központban. A seregszemlére évek óta érkeznek Erdélyből is fellépők.

Az előadásokat szakmai zsűri – Regős János rendező, a Magyar Színjátékos Szövetség elnöke, Szabó Csilla dramaturg és Pinczés István rendező értékelte –, az észrevételeiket pedig közös beszélgetés során osztották meg a résztvevőkkel.

A szakmai zsűri a legjobb előadásért járó fődíjat a Móka Színjátszó Körnek ítélte oda Székely Csaba Bányavirág című darabjáért, illetve a közönségdíj második helyezettje is a Móka lett. A tiszaújvárosi Manézs-szemle nagydíja újabb trófea a Móka csapatának díjgyűjteményében, amely ismételten azt bizonyítja, a kitartó munkának nem marad el a gyümölcse.

S. É.

Facebook