A területalapú támogatások ügyintézése járvány idején

A területalapú támogatások ügyintézése járvány idején

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) június 15-ig hosszabbította meg a területalapú támogatások kérelmeinek leadását. Az ügynökséghez elektronikus úton lehet eljuttatni a kérelmeket, vagy pedig akiknek nincs erre lehetőségük, az önkormányzatoknál hagyományos, a korábbi évekhez hasonlóan lehet azokat intézni.

Székelyhídon május 15-től, munkaidőben várják mindazok jelentkezését, akiknek még nincs elrendezve a földalapú támogatási kérelmük.
A koronavírus okozta megszorítások következményeként az irodában az ügyintézőn kívül egyszerre csak egy személy tartózkodhat, a többiek a porta előtt kell várakozzanak a sorukra. Az irodába belépőknek kötelező az egészségügyi maszk és védőkesztyű viselete – tájékoztatott Béres Csaba polgármester.

Érmihályfalván szintén elektronikusan és hagyományosan is folyik az ügyintézés, a kisgazdák kérelmeinek iktatása már befejeződött, a nagyobb gazdálkodóknak, akiknek még nem sikerült a végére járniuk, azok június 15-ig még megtehetik. A hivatalba kötelező az egészségügyi maszk és védőkesztyű viselete – mondta Nyakó József polgármester.

Az elektronikus kérelmek lebonyolításáról az alábbi hivatkozáson lehet információkhoz jutni.

S. É.

Facebook