A tiszta faluért!

A tiszta faluért!

A Néppárt asszonyvásári szervezetének tagjai alig egy óra alatt kilenc zsák szemetet és hulladékot szedtek össze a település központjában.

A Néppárt helyi szervezetének elnöke által 2014 és 2018 között minden évben megszervezett szemétszedésből ihletődve, az önkormányzati választás közeledtével hirtelen a község vezetősége is „észrevette”, hogy a szemét valósággal elönti a szebb napokat látott falut, így csütörtökön, tehát munkanapon, reggel kilenc órára önkéntes szemétszedést hirdetett.

A lehető legrosszabb időpont ellenére a Néppárt helyi tagjai, valamint a párt megyei elnöke és a hozzájuk csatlakozó helybeliek is részt vettek a takarításban, rövid időre szebbé varázsolva a falu legforgalmasabb részét. Sajnos tudjuk, hogy ez még rövidtávú megoldásnak is elégtelen. Az állandósult egészségtelen és nem éppen esztétikus állapotok oka az, hogy az önkormányzat az elmúlt években különféle kifogásokra hivatkozva nem tudott vagy akart elegendő utcai szemetest kihelyezni, illetve a szemetelőket megfelelően szankcionálni.

A falu és a község tisztasága elsősorban rajtunk, helyi lakosokon múlik, ezzel együtt az önkormányzat kötelessége minden eszközt biztosítani a köztisztaság fenntartására, és nem csak négyévente, választás idején kampánytakarítást szervezni. A visszajelzések alapján elmondható, hogy a lakosok igénylik a tiszta, rendezett, civilizált körülményeket, mint ahogyan azt is, hogy problémáik ne süket fülekre találjanak a hivatal vezetőinél. Asszonyvására lakói nem szeretnének egyesek hanyagsága és nemtörődömsége miatt szennyezett környezetben élni, éppen ezért a Néppárt a jövőben is támogatja a lakosság jogos igényeit, hiszen a 21. században nem túlzás elvárni, hogy egy önkormányzat képes legyen a tisztaságot és rendet fenntartani a közterületeken.

A Bihar Megyei Néppárt sajtóirodája 

Facebook