Adományokat gyűjtött a Néppárt a gálospetrii gyermekotthon javára

Az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvi és érsemjéni szervezetei szerda délután Gálospetribe látogattak, hogy adományokat adjanak át a Fráter-kúriában működő Szentháromság Gyermekotthon lakóinak.
Az élelmiszerekből és ruhaneműkből álló csomagokat az érmihályfalvi irodában egy hét alatt gyűjtötték össze. Magánemberek mellett helyi vállalkozók is csatlakoztak a kezdeményezéshez, így jelentős értékű adománnyal sikerült meglepni a kicsiket, illetve az őket gondosan nevelőket. A gyermekotthon konyhájára lisztet, krumplit, olajat, cukrot, rizst, mézet, makarónit, paszulyt, zöldségeket, befőtteket, hústermékeket és egyéb élelmiszereket szállítottak, mindemellett számos ruhanemű és lábbeli is gazdára lelt a gyerekek között. Az adományokat nyolc személygépjárművel szállította a két szervezet delegációja Gálospetribe, hozzájuk csatlakozott Nyíri Béla, Nyírábrány polgármestere is. Az otthonban Kosza Erzsébet intézményvezető fogadta a vendégeket, aki egyenként bemutatta az otthon kis lakóit, mesélt a házirendről, az iskoláról, a ház körüli munkáról, arról, hogy hogyan zajlanak náluk az ünnepek. Az adományozók ezáltal betekintést nyerhettek a lakók mindennapi életébe. A gyerekek ünnepi hangulatot teremtve énekekkel köszönték meg az adományokat.
A búcsú után nyugodt szívvel, feltöltődve távoztak a vendégek azzal a meggyőződéssel, hogy ahol ilyen odaadással és szeretettel viseltetnek egymás iránt az egy fedél alatt élők, ott minden nap ünnepnap.

2013 December 6.

Facebook