Adventi könyvvásár Nagyváradon

Adventi könyvvásár Nagyváradon

A Szent László Egyesület, a Magyar Polgári Egyesület és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács három napos Partiumi Nemzetközi Könyvvásárt szervez, kiegészítve adventi vásárral és a régióbeli őstermelők bemutatkozásával.  A Partiumi Keresztény Egyetemen november 27–29. között zajló rendezvényen nemcsak könyvekhez lehet majd kedvezményesen hozzájutni, de minden más karácsonyi ajándékhoz,  szuvenírekhez is, amelyekkel eredetibbé, hangulatosabbá lehet varázsolni a közelgő ünnepet.

proAz eseményre bábelőadásokkal, adventi koszorúk készítésével, kézműves-foglalkozásokkal, könyvbemutatókkal, kórustalálkozóval várjuk a kicsiket és a nagyokat is. Többek között fellép a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata a Szent László csudatettei című darabbal, valamint a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház a Mily nagy ragyogás látszik című bábjátékkal. Vendégünk lesz Vesztergám Miklós tárogatóművész, valamint a Váradi Dalnokok is. Mindezek mellett adventi kórustalálkozóra is sor kerül majd a nagyvárad-újvárosi református templomban.
A könyvbemutatók során találkozhatnak az érdeklődők Szentesi Zöldi Lászlóval, Pozsonyi Ádámmal, Domonkos Lászlóval, továbbá Bökös Borbálával és másokkal is.
Szombaton érmelléki és partiumi őstermelők portékáiból válogathatnak.  14 órától  Dr. Papp Lajos szívsebész, professzor is a rendezvény vendége lesz.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Facebook