Agrárkonferenciára várják a partiumi gazdákat Szilágyperecsenben

Agrárkonferenciára várják a partiumi gazdákat Szilágyperecsenben

Ahhoz, hogy egy gazdaság sikeresen működhessen, a gazdáknak nem csak a mezőgazdasági és az állattartási technológiákkal, termesztéssel, fajtakiválasztással kell tisztában lennie, hanem naprakész információkat kell szereznie az éppen aktuális vidékfejlesztési kiírásokról. Ezért fontos a kapcsolattartás a szakminisztériumhoz tartozó ügynökségekkel, ami legkönnyebben a falugazdász-hálózat emberein, valamint a meghívott előadókon keresztül valósulhat meg.

Nem csoda, hogy sok mezőgazdász és állattartó szívesen ellátogat különféle mezőgazdasági fórumokra, konferenciákra, programokra, mert ezeken az eseményeken jellemzően minden számukra fontos információt egy helyen és egy időben, sőt sűrített formában hallhatnak-láthatnak, majd természetesen használhatnak is a saját gazdasági tevékenységükben. Lehetőség van megismerkedni, szemügyre venni az újdonságokat, betekintést nyerni az új technológiák, termékek hasznosságáról, megbízhatóságáról, kérdéseket lehet feltenni az előadóknak, ki lehet cserélni egymás között a szerzett tapasztalatokat is.

Szentjobb után most Szilágyperecsenben, a híres perecseni hagyma hazájában találkozhatnak ismét a gazdák, ezúttal a Szilágysági Gazdák Egyesületének szervezésében.

Az eseményre június 15-én, szombaton 10 órai kezdettel kerül sor a Dacii Co Martiny vendéglátó egység helyiségében.

Témák és előadók lesznek többek között Fazakas Miklós – zöldségtermesztés, Dr. Egri Géza – méhészet, Dán Péter – állattenyésztés.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Érdeklődni és jelentkezni az egyesület falugazdászainál lehet:

Darabont Attila – 0741 / 262-815; Bálint Rozália: 0740 / 308-596

Az eseményt az Agrárminisztérium támogatja. A részletes programra visszatérünk. (fotó: archív)

A Szilágysági Gazdák Egyesülete

Facebook