Akár a nap képe is lehetne…

Akár a nap képe is lehetne…

Az érmihályfalvi Hajnal utca mezei szakaszán (címoldali fotó) már több helyen is leszakadt a frissen aszfaltozott, amúgy is keskeny út, amelyet egy kisebb elkerülőnek szántak az Érmihályfalva-Nyírábrány határátkelő felé, lazítandó a központi nemzetközi út forgalmát. Mivel a Hajnal utca annyira keskeny, hogy csak egyirányúnak felelne meg, mintegy harmincegynéhány darab közlekedési tábla jelzi és sulykolja a járművezetőkbe, hogy csak a 25 kilométeres sebesség a “száguldási” határ. Mindössze pár száz méteren.

Elnézve az alig egy éve megépített utat (a jó szándék megvolt, azzal semmi baj), a kisördög máris megpendítette a fantáziám humorosabb húrjait, és elképzeltem, mennyivel hasznosabb lenne az a temérdek 25-ös tábla, ha aládúcolnák vele az út leroggyant oldalát (itt húzódik a kanalizálási árok), mi több, az esetleges átadási ceremónián biztonságosabban guríthatná rajta Nyakó József polgármester, Pásztor Sándor megyei tanácselnök segédletével a hordót. Ugyanis fennáll annak a veszélye, hogy a tisztes elöljáróság csáléra téved vagy üregbe roggyan az elfuserált szakaszon a bortároló alkalmatosság terelgetése közben. Egy ilyen infámia már mégse járná Érmihályfalván.

Amúgy kéretik figyelmesen megnézni az út szélén a kibetonozott árkokat, amelyek valami furcsa eltévelyedés folytán kerültek ki a mezőre, a város központi utcái helyett, ahol a magasított főút mentén a járda képezi az árkot.

De a Hajnal utca legalább víz- és sármentes…

S. É.

Facebook