Állami támogatás az állattenyésztőknek

Állami támogatás az állattenyésztőknek

A romám kormány jóváhagyta a héten a 2014/1179. számú kormányhatározat módosítására és kiegészítésére vonatkozó határozatot az állattenyésztési ágazat állami támogatási rendszerének létrehozásáról.
A normatíva megállapítja az állattenyésztési ágazatban nyújtott állami támogatás maximális összértékét 2019-re, ami 72. 075. 000 lej, ebből 34. 525. 000 lej a szarvasmarha-, a sertés- és a lófélék, illetve 37. 550. 000 lej juhok és kecskék esetében, amelyet az állami költségvetés biztosít a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (MADR) révén.

Figyelembe véve, hogy az állatállományban egy éven belül változik az állományok száma, ez a törvény szabályozza az eredeti kérelem korrekciójának lehetőségét és a kért összegek kiigazítását, ha a 10 százalékot meghaladja az állományok csökkenése.
A támogatást kis- és középvállalkozóknak, egyéni és családi vállalkozásoknak, engedéllyel rendelkező fizikai személyeknek, valamint az adott esetben jogi személyeknek nyújtják, akik az állattenyésztési szektorban tevékenykednek.
A fajta genealógiai nyilvántartásának elkészítésére és fenntartására szolgáló szolgáltatások, valamint az állatfajták genetikai minőségének meghatározására szolgáló szolgáltatások állami támogatásának kifizetésére vonatkozó kérelmeket havonta / negyedévenként kell benyújtani lehetőség szerint, azon hónap / negyedév végét követő 20 munkanapon belül, amelyre az állami támogatást kérik.

S. É.

Facebook