Amikor az intézmény magasról tesz a miniszteri telefonhívásra (is)

Amikor az intézmény magasról tesz a miniszteri telefonhívásra (is)

December végén az új román munkaügyi miniszter, Violeta Alexandru felhívta mind a 42 megye nyugdíjpénztárát ellenőrizendő, van-e alkalmazottjaiban hajlandóság megadni azt a minimális tájékoztatást, amelyre az idős embereknek szükségük lenne, mielőtt útnak indulnának a megyeközpontba, nyugdíjaikkal kapcsolatos dolgaikat intézni. A 42 megye intézményeiből csak tizenkettő vette fel a miniszteri telefont, a többi egyáltalán nem, vagy ha igen, átirányították olyan számokra, ahol percekig csak csengettek, zenéltek, vagy robotra váltva szó nélkül hagyták a kérdést. Vagyis szó szerint semmibe vették az embert, ezúttal a minisztert – írja és mutatja a digi24.ro hírportál, melynek közzé tett felvételén megyéről megyére „jár” a legfelsőbb szintű ellenőrzés.

A felvétel szerint a Bihar Megyei Nyugdíjpénztárnál is magasról tettek a miniszteri hívásra. Írjuk ezt annak kapcsán, hogy a napokban Szarka Árpád igazgató ülepe alól kicsúszott a bőrfotel, ami azt igazolja, hogy a miniszter betartotta ígéretét, miszerint rendet tesz a hatáskörébe tartozó effajta hanyag, embereket lealázó intézményekben. (Bihar megyében Andaluzia Coraş párton kívüli  került az intézmény élére.)

Csakhogy Szarka Árpádért, a sokoldalúan képzett, minden intézmény élén jól teljesítő káderért (lásd a Bihar Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, ahonnan szintén menesztették, de volt ő már minden, ahogy a magyar közmondás  mondja, de nem szeretnénk befejezni e népi bölcsességet) légvonalban kelt védelmére a megyei RMDSZ-szervezet első embere, aki nem más, mint Szabó Ödön (és nem Cseke Attila), és aki egyenesen Kelemen Hunoron keresztül próbált hatni Ludovic Orban kormányfőre, a párt által kinevezett (pártberkekben nem divat a versenyvizsga) Szarka igazgatói székét menteni (ebihoreanul.ro).

Méghozzá olyan kitétellel, hogy vagy a Szarka széke, vagy az ők támogatásuk. Vagyis egyszerűen visszaéltek, nyomást gyakoroltak vagy megzsarolták – értse ki hogy akarja – Orbant a PNL támogatása fejében, mikor éppen a szociáldemokratákkal (PSD) készülnek kormányt buktatni. Azokkal a szociáldemokratákkal, akiknek a megbuktatásához ők is hozzájárultak két hónappal ezelőtt.

Értjük…

Sütő Éva

Facebook