Angyaljárás a gálospetri Szentháromság gyermekotthonban

Angyaljárás a gálospetri Szentháromság gyermekotthonban

Hétfő délután, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett 85 gyermekmenhely egyikében, nevezetesen az érmelléki gálospetri Szentháromság gyermekotthonban, angyaljárásra készültek kicsinyek és nagyok egyaránt. Az itt gondozott 25 gyermek és öt alkalmazott nevében Kosza Erzsébet intézményvezető és „pótanyuka” köszöntötte az Érmellék több településéről és a határon túlról érkező adományozókat, vendégeket.

2q4qfőfő1A lélekmelengető köszöntőbeszéd és a karácsonyt idéző vers után a kis gondozottak betlehemes játékot adtak elő. A zsúfolásig megtelt előcsarnokban és nappaliban először Fellegi Kató, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány „Jóhíroda” budapesti kirendeltségének egyik tagja osztotta szét a névre szóló ajándékokat, amelyeket a Jézuskának írt levelekből állítottak össze, és szállítottak le a kis „megrendelőknek”.
Majd Kovács László, az egyik nyíregyházi mentoruk átadott Kosza Erzsébetnek egy meglepetés-levelet, egy olyan kislánytól, aki a világhálón közvetítette „Laci bácsinak” hogy köszönje meg a gálospetri otthonbéli Erzsike néninek, hogy felnevelte őt, és nagyobbacska lányként megtanította írni-olvasni, hogy később be tudják iskoláztatni.
A meghatódottság könnyei után Nyíri Béla nyírábrányi polgármester egy nagyobb diákcsapat kíséretében nyújtott át ajándékcsomagokat a kis vendéglátóknak, majd az érmihályfalvi Érintő Egyesület tagjai több doboznyi élelmiszert, édességet és ruhaneműt hordták be, amelyeket az egyesület nevében Dr. Szilágyi Ferenc és Czeglédi Júlia adott át.

A szalacsi önkormányzat néppárt-frakciójának, egy független tanácsosnak, valamint néhány RMDSZ-es képviselőtársának ajándékait Rencsik Ferenctől vehették át az angyalvárók. Nem utolsó sorban az érsemjéni néppárt szervezetétől Bányai István, az érmihályfalvi CBA élelmiszerüzlet nevében pedig Kovács Zoltán hozta el az angyalfiát. Az értarcsai pedagógusoktól, illetve magánszemélyektől is kerültek szép számban ajándékok a nappaliban felállított karácsonyfa alá.

8q10qAz érmihályfalvi polgármesteri hivatal és a Pro Humanitas Egyesület részéről Karsai Attila alpolgármester, Csűri József, az Egészségügyi-Szociális Központ megbízott igazgatója, valamint Bilatiu Anikó szociális referens voltak az angyalok küldöncei.
A nyírábrányi diákok is megadták az elő-karácsony hangulatát: versekkel és énekekkel toldották meg a betlehemes játékokat. Végezetül a vendéglátók szeretetvendégségre terítettek a nappaliban. Azokat, akiket nem sürgetett az idő, délutáni uzsonnára és egy kis családias beszélgetésre invitálták a gyermekotthon alkalmazottjai és gondozottjai.

Sütő Éva

Facebook