Aranyáron vett golyóstollakat és órákat Pásztor Sándor horgászcimborájától a Bihar Megyei Tanács

2760 lej értékben kilenc darab Casio Silver irodai faliórát, darabonként 306 (!) lejért, ÁFA nélkül.

Aranyáron vett golyóstollakat és órákat Pásztor Sándor horgászcimborájától a Bihar Megyei Tanács

Érdekes részletet derített ki a g4media.ro oknyomozó portál a Pásztor Sándor „horgászkalandjában” részt vevő Halász Sándor nagyváradi üzletemberről. A Pásztor társaságában a kijárási tilalom megszegésén rajtakapott vállalkozó Leons Impex nevű, ékszereket, órákat, márkás kiegészítőket forgalmazó, Rév községben bejegyzett cége 2019-ben nagy értékű üzletet kötött a Bihar Megyei Tanáccsal.

Az elektronikus közbeszerzési portálon nyoma maradt, hogy tavaly augusztus hetedikén a megyei tanács 170 000 lej+ ÁFA (1,7 milliárd régi lej) értékben vásárolt a cégtől többek között golyóstollakat és órákat. Egészen pontosan 2760 lej értékben kilenc darab Casio Silver irodai faliórát, darabonként 306 (!) lejért, ÁFA nélkül. A golyóstollak sem voltak éppen olcsónak nevezhetőek, ezekből éppen hetven darabra volt égető szükség a megyei tanács irodáiban.

A legolcsóbb Morellato Lord Red típusú golyóstoll, amiből harmincat vásároltak, darabonként 87 lejbe került (összesen 2621 lej)

Nem is akármilyenekre, hiszen  a legolcsóbb Morellato Lord Red típusú golyóstoll, amiből harmincat vásároltak, darabonként 87 lejbe került (összesen 2621 lej), a 20-20 darab Morellato Lord Blue és Morellato Lord Black darabja pedig 221 (!) lej volt áfa nélkül, összesen 8874 lej értékben. Hogy a méregdrága irodaszerekre miért volt szüksége a Bihar Megyei Tanácsnak, és hogy a rájuk kiadott horribilis összeg mivel segíti elő Bihar megye fejlődését, annak talán csak Pásztor Sándor a megmondhatója. Érthetetlen, hogy a Bihar Megyei Tanács dolgozóinak miért nem jó a decens minőségű, 10-15 lejért beszerezhető golyóstoll, és miért nem mutatja elég jól az időt a 15 lejes kezdőártól beszerezhető irodai falióra?

Ugyanakkor kétségtelen, hogy az 5000 lejes büntetésről szóló jegyzőkönyvet egész más érzés lehet aláírni egy drága tollal, de a legdrágább falióra is csak ugyanannyi hátralevő időt mutathat az iroda falán a közpénzpazarló, botrányból botrányba bukdácsoló tanácselnökségből, mint egy olcsó változat…

K. Szalárdi István

Facebook