Az ivóvíz minőségéről és a beígért aszfaltozásokról Érmihályfalván

Az ivóvíz minőségéről és a beígért aszfaltozásokról Érmihályfalván

Négy közügy volt csütörtökön az érmihályfalvi döntéshozó testület napirendjén. Az augusztusi rendes havi tanácsülés első három pontjának egyikében meghosszabbították a helyi Néppárt irodahelyiségének bérletét, megszavazták egy szociális lakás kiutalását, valamint jóváhagyták az ANL-lakások kérelmezőinek pontszámok szerint összeállt újabb listáját.

Az „egyebeknél” Németh Elvira szociáldemokrata tanácsos vetette fel ismét a városi víz tarthatatlan minőségét, amelyet egyre több helybéli lakos folyamatosan reklamál, annál is inkább, mivel a víz köbméterenkénti ára is megdrágult ebben az évben (1,83 lej/m³-ről 2,48 lej/m³-re + ÁFA).

Nyakó József polgármester válasza nem sokban különbözött az eddigiektől: az Észak-Nyugati Településközi Fejlesztési Egyesület (ADI-NV) keretében létrejött új szolgáltató, a borsi székhelyű Észak-Nyugati Víz- és Csatornamű Rt. még mindig keresi a megoldásokat az ivóvíz minőségének javítására.

A júniusi tanácsülésen határozatba foglalt utcák (a Vörösmarty utcáról a vasúti átkelők felé, illetve annak meghosszabbításában a Hunyadi János utcáról a Brassai Sámuel utcai kanyarig – az ANL-tömbházak megközelíthetősége is ide tartozik–, továbbá a Hajnal, a Pázmány Péter, a Báthori István, Bethlen Gábor és a Mester utcák) aszfaltozásáról, valamint azok dokumentációiról is érdeklődött a szociáldemokrata tanácsos, amelyre szintén nem kapott konkrét választ, azt az általános közhelyet leszámítva, hogy „Romániában már csak így mennek a dolgok”.

Azt azonban a polgármester ismételten nyomatékosította, hogy azok a háztartások, amelyek még nem csatlakoztak rá a már lefektetett csatornahálózati szakaszokra, azok tegyék meg, mivel a már megépített szennyvíztisztító csökkentett kapacitással nem tud megfelelően működni. Az önkormányzat nem szeretne bírságokat kiszabni  az ügyben.

Szintén az “egyebeknél” került szóba Czeglédi Júlia Néppártos tanácsos átmeneti (decemberig) lemondása – személyi okokra hivatkozva – a pénzügyi bizottság titkári tisztségéről. Helyét átmenetileg Horváth Sándor RMDSZ-es tanácsos veszi át.

S. É.

Facebook