Az önkéntességről a fiatalok körében

Az önkéntességről a fiatalok körében

A Magyar Polgári Egyesület programsorozata, amelyben az önkéntességet népszerűsíti a fiatalok körében, a Szent Angéla otthonban folytatódott az elmúlt hétvégén.

A nagyváradi intézmény a Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével létrejött Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik otthona, ahol jelenleg tizenegy gyermeket nevelnek.

Szombat este a Partiumi Keresztény Egyetem hallgatóinak egy csoportja ment el az otthonba a Polgári Egyesület szervezésében, hogy megismerkedjenek az otthonnal, az ott lakó gyermekekkel és hogy segítsenek az ott lakóknak adventi és karácsonyi hangulatot teremteni. Nagy József Barna, az MPE elnöke – aki évek óta segíti az otthon kis lakóit – röviden bemutatta a diákoknak az otthon működését, majd a gyermekek és az egyetemisták is bekapcsolódtak a beszélgetésbe.

A kézműves díszek elkészítését Tóth Beáta kézműves mester és lánya mutatta be a fiataloknak, majd mindenki bekapcsolódott a karácsonyi díszek és a különböző dekorációk elkészítésébe. Időközben megérkezett Szabó Marius virágkötő is, aki azt mutatta meg a gyermekeknek, hogyan készülnek az adventi koszorúk. Az ügyes kezű fiatalok el is készítettek két szép adventi koszorút.

A különböző díszek elkészítése közben jutott idő egymás megismerésére is. Az egyetemista fiatalok néhány óra után elmondták, úgy érzik, mindig is ismerték a gyermekeket és természetesen még visszajönnek máskor is.

A jó hangulatú délután és este pizzás vacsorával ért végett.

Az önkéntességről a fiatalok körében elnevezésű programsorozatot a Bethlen Gábor Alap támogatásával sikerült megvalósítani.

Facebook