Az USR–PLUS Szövetség Iohannist támogatja a második fordulóban

Az USR–PLUS Szövetség Iohannist támogatja a második fordulóban

Klaus iohannist, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelöltjét támogatja az elnökválasztás november 24-i második fordulójában a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) választási koalíciója – jelentette be Dacian Cioloş, a szövetség társelnöke.

Az USR–PLUS jelöltje, Dan Barna a harmadik lett a másodikként záró Viorica Dăncilă szociáldemokrata (PSD) pártelnök és exkormányfő mögött, így az előzetes várakozásokhoz képest némileg csalódást keltett az eredménye. A volt technokrata kormányfő Cioloș szerint „nem okoz meglepetést azzal, hogy Iohannis támogatására szólítják fel szavazótáborukat”, ugyanis az USR–PLUS a PNL-hez hasonlóan jobboldali értékeket vall, és a PSD-kormányt megdöntő bizalmatlansági indítványt is megszavazta, utóbb pedig a PNL-kormány beiktatását is támogatták.

Az USR–PLUS-nak az elnökválasztás második fordulójába jutás, egy „PSD nélküli második kör” volt a célkitűzése, amelyet nem sikerült teljesíteni, és ezért vállalja a teljes felelősséget – nyilatkozta Dan Barna.

Facebook