Bemutatkoztak a Néppárt érmihályfalvi jelöltjei

Bemutatkoztak a Néppárt érmihályfalvi jelöltjei

Szombat délután az Erdélyi Magyar Néppárt érmihályfalvi szervezete jelölt- és programbemutató gyűlést tartott a helyi művelődési házban.

Az esemény vendége volt Szilágyi Zsolt, a Néppárt elnöke, Toró T. Tibor alelnök, valamint Csomortányi István, a párt megyei elnöke.

CsomortányiJakó Jolán, a rendezvény moderátora elsőnek Szilágyi Zsoltot szólította mikrofonhoz, aki lényegre törően foglalta össze az RMDSZ 26 esztendős országos, illetve megyei tevékenységének csődközeli állapotát. Mint mondta, a szervezet megyei vezetője ellen folyó korrupciós bűnvádi eljárás mindent elmond annak belső tevékenységéről, szerteágazó sötét ügyleteiről. Kiss Sándor korrupciós botránya rávetül az alsóbb szintű vezetőkre is, ami nem garancia többé egyikük tisztaságára sem. Vagyis az RMDSZ vezetők tisztességből megbuktak, ami az agresszív viselkedésüket még inkább generálja, nem riadva vissza a tettlegességtől sem – fogalmazott az EMNP első embere.

Szilágyi Zsolttól Torró T. Tibor vette át a szót, aki méltatta a helyi szervezet négyéves munkáját, mondván, emlékszik jól azokra az időkre, amikor elkezdték építeni a mihályfalvi szervezetet, amelyre azokban az időkben is épp olyan nyomás nehezedett, mint manapság. Ennek ellenére a székelyföldi megyék után a Bihar megyei szervezetek lettek a legerősebbek, az érmihályfalvi pedig mondhatni az egész Partium húzóerejévé vált. A megyei RMDSZ-es vezetőség viselt dolgai pedig a legbotrányosabbak valamennyi megyét tekintve. Az elmúlt 26 esztendő alatt, ahol hatalom közelbe jutottak, ott majd mindenütt a korrupcióellenes hatóság látószögébe kerültek.

jelöltbemutatkozó 2Jelöltbemutatkozó1Csomortányi István megyei elnök az RMDSZ-es vezetők kampányidőszakhoz kötött látszatintézkedéseiről, kirakatmunkáiról beszélt. Számba vette a be nem fejezett közművesítési projekteket, valamint a közpénzek átláthatatlan felhasználását. A 26 esztendeje fennálló problémák sorozata és a városvezetők inkompetens hozzáállása azt tanúsítja, megérett az idő a változásra, esélyt kérnek a tiszta lappal indulók is. Hangsúlyozta, a Néppárt az egyetlen politikai alakulat a megyében, amelyiknek nincsenek korrupciós ügyei. Kiemelte, a Néppárt tanácsosai és polgármestere politikai szimpátiától függetlenül, minden polgárért egyformán fognak dolgozni, hogy végre megszűnjenek a város áldatlan, ellenséges közéleti viszonyai.

Baricz Nánási Ferenc polgármesterjelölt Szilágyi Zsolt Toró Tibor Szilágyi Ferenc Hubart

A politikusvendégek után Baricz Nánási Ferenc, a Néppárt mihályfalvi polgármesterjelöltje kapott szót, aki rövid bemutatkozó beszéde után kitért a városvezetői terveire is, összefoglalva a tanácsosjelöltekkel közösen kialakított programjukat egy élhetőbb városról, egy emberközeli vezetésről a tehetséges emberek bevonásával, nem pedig azok félreállításával, kiközösítésével.

Mint mondta, nagy megtiszteltetés számára a jelöltség, így polgármesterként, minden tehetségét és energiáját arra fogja fordítani, hogy a település minden polgára érezze a megbecsülést, ugyanis a választott vezetők vannak a polgárokért, nem pedig fordítva.

A kortesbeszédeket követően Szilágyi Ferenc Hubart költő és író olvasott fel verseiből, majd két ízben is operettmuzsika csendült fel Varkucs Róbert (Lári- Fári Operett Együttes) tolmácsolásában.

Pap Sándor GyörgyVetítés formájában bemutatásra került egy képanyag is, amely az elmúlt négy esztendő tevékenységét ölelte fel.

Végezetül Jakó Jolán ismét színpadra szólította Baricz Nánási Ferencet, valamint az önkormányzati képviselőjelölteket is, akiket nagy taps fogadott a teltházas nézőtéren.

Zárszóként Pap Sándor György, a Néppárt helyi szervezetének elnöke megköszönte tanácsostársai négyesztendős munkáját, a tagság elkötelezettségét, a szimpatizánsok bátorítását, mellettük való kitartását.

A rendezvény a Himnusz eléneklésével zárult.

Az Erdélyi Magyar Néppárt sajtóirodája

Facebook