Vita volt a borsi vízszolgáltató újabb pénzelése miatt

Vita volt a borsi vízszolgáltató újabb pénzelése miatt

Csütörtökön tartotta az érmihályfalvi döntéshozó testület novemberi rendes tanácsülését.  Az egyik vitatott napirendi pont egy újabb hitelfelvételre vonatkozó határozat-tervezet (10. 900. 000 lej) volt, amit 10 igennel (9 RMDSZ + 1 EMNP) és 5 tartózkodással (2 PSD + 3 EMNP) fogadtak el.

A vitát a kölcsön azon része váltotta ki, amely a borsi székhelyű Észak-Nyugati Víz- és Csatornamű Rt. abbéli finanszírozását érinti, amely az októberben előterjesztett újabb 30 utcára vonatkozik. Ugyanis mind a Néppárt, mind a szociáldemokraták tartózkodó tanácsosai ismét azt nehezményezték, hogy a város folyamatosan pénzzel tömi azt a céget, amely amúgy is készen kapta az új lefektetett víz- és csatornahálózat már kész részét, valamint a helyi felszámolt vízgazdálkodási cég technikai alaptőkéjét. A profit (a vízdíj és a sokkal drágább szennyvízdíj) természetesen a borsi cég költségvetését duzzasztja. A vitatott kölcsön törlesztése pedig a mihályfalvi adófizetőket terheli.

Az idei utolsó költségvetés-módosítás 12 igen (9 RMDSZ + 2 PSD + 1 EMNP) és 3 tartózkodás (EMNP) mellett ment át.

Mint azt az októberi rendes tanácsüléssel kapcsolatos beszámolónkban is említettük, Értarcsa községközpont (beosztott falvai Gálospetri és Éradony) átiratban kérte a képviselő-testülettől, hogy a város határrészéhez tartozó, Nagykároly felé vezető útról letérő Gálospetri bekötőút Mihályfalvára eső részének leaszfaltozását hagyja jóvá, és járjon el a hozzá köthető adminisztratív ügyekben. Az átiratban 2,5 km-es útszakaszról volt szól, amelynek leaszfaltozását a tarcsai önkormányzat magára vállalta, annál is inkább, mivel a községre eső szakaszt már amúgy is megépítette. A kérés jóváhagyására vonatkozó határozat-tervezetet minden frakció megszavazta.

S. É.

Facebook