Buszjárat indulhat Debrecenből Nagyváradra

Buszjárat indulhat Debrecenből Nagyváradra

A buszok szombatonként közlekednének Debrecen és partiumi testvérvárosa között. Félnapos városnézésre tökéletes lenne.

Nemzetközi buszjárati engedélyt nyújtott be a teljes magyarországi helyközi közlekedést nemrégiben átvevő Volánbusz Zrt. Debrecen-Ártánd-Nagyvárad útvonalra az Információs és Technológiai Minisztériumhoz.

A kormány honlapján megjelent hirdetmény szerint a busz szombatonként közlekedne Debrecen és partiumi testvérvárosa között.

A busz reggel fél hétkor indulna Debrecenből és 9 óra 50-re érkezne meg Nagyváradra. Visszafelé délután 5 órakor indul majd a járat, és 18.20-ra ér a cívisvárosba. A buszjáratnak a tervek szerint Magyarországon lesz megállója Derecskén, Berettyóújfaluban és Biharkeresztesen is.

Debrecen és Nagyvárad között korábban a Hajdú Volán közlekedtetett buszjáratot, jelenleg reptéri transzferbuszok közlekednek menetrend szerint, melyek a debreceni reptérre hozzák az utazni indulókat és viszik haza az utazásból visszatérteket.

Amennyiben elindul a Volánbusz járata, a debreceniek is tervezhetnek egy félnapos kirándulást az Ady Endre által Pece-parti Párizsként emlegetett Nagyváradon. Hogy miért érdemes ellátogatni Debrecen testvérvárosába, arról ebben és ebben a cikkünkben is olvashatnak.

(dehir.hu)

Facebook