Családi találkozó volt Ottományban, az Érmelléken élő korlátozott képességű gyermekek és családjaik számára

Családi találkozó volt Ottományban, az Érmelléken élő korlátozott képességű gyermekek és családjaik számára

Az érmihályfalvi Érintő Egyesület 2020. október 25- én szervezte meg Ottományban, az Érmelléken élő korlátozott képességű gyermekek és hozzátartozóik számára a ,,Családi találkozót”.

Baricz Nánási Noémi tanítónő köszöntötte a gyermekeket és családjaikat, akik különböző érmelléki településekről érkeztek, továbbá köszöntötte Külüs Annamáriát, aki Nagyváradról érkezett és kötetlen beszélgetést folytatott minden jelenlévővel. A rendezvény célja, hogy a társadalomban egyenértékűnek kell kezelni mindenkit, így Érmihályfalván és az Érmelléken fogyatékkal élő gyermekeket is.

Rendezvényünk szabadtéren zajlott, minden család elmondta a fogyatékkal élő gyermekük sorsát. Külüs Annamária külön-külön elbeszélgetett arról, hogy lehet tovább élni és nevelni a fogyatékkal élő gyermekeket. A beszélgetések alkalmával sok dolgot megtudtunk a gyermekekről. Van, akit a kreativitás, az informatika, a népdaléneklés, a festés érdekel, akár tanulhatnánk mi is tőlük. Igény van az ilyen összejövetelekre, hogy a szülők és gyermekek más településen élő sorstársaikkal megoszthassák tapasztalataikat egymással. Ez a ,,Családi találkozó” öröm volt mindenki számára, mert az Érmelléken létrejött egy kapocs a családok között, amelyet minden évben szeretnénk tovább fejleszteni és megerősíteni, ennek köszönhetően találkozhatnak egészséges és korlátozott képességű gyermekek és azok családjai.

A kiérdemelt emléklap mellé a hét érmelléki településről érkezett családok ajándékcsomagot vihettek haza. Rendezvényünk végeztével Szalacson az Érintő Egyesület megemlékezett az 1956-os forradalomról és szabadságharcról.

Köszönet illeti az anyagi támogatókat: a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságát és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsot, akik biztosították a rendezvény létrejöttét.

(emnt.org)

Facebook