Debrecenből egészen Romániáig tekerhetünk majd kerékpárúton

Debrecen – 110 milliárd forintra pályázhatnak a települések. Debrecen környékén és a megye más részein is folytatják a bicikliutak építését.

Amint arról mi is beszámoltunk, több mint ezer kilométer kerékpárút építését tervezi a következő években a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, erről Tasó László, a tárca közlekedéspolitikai államtitkára beszélt a köztévének.

Tasó László egy szombati debreceni közlekdésbiztonsági rendezvényen kérdésünkre elmondta: a megyék és a megyei jogú városok 110 milliárd forintra pályázhatnak kerékpárutak fejlesztéséhez. Az ezer kilométernél is több, tervezett kerékpárút nagy részének, több mint 70 százalékának az építését már elő is készítették. A közlekedéspolitikai államtitkár hozzátette: a bicikliutakat hálózatszerűen össze szeretnék kapcsolni, ezért Hajdú-Bihar megye több több térségében is folytatják a kerékpárutak építését.

Tasó Lászlótól megtudtuk, Berettyóújfalunál folytatják a nemrég megépített kerékpárutat. Ugyancsak folytatnák a Vámospércsi út mellett lévő bicikliutat. A terv ugyanis az, hogy a határokon átnyúló programok segítségével Érmihályfalváig kiépítenék a kerékpárutat, azaz Debrecenből egybefüggő kerékpárút lesz a román-magyar határon lévő Érmihályfalváig – hallhattuk az államtitkárt.

(dehir.hu)

Facebook